Închide

Terapia acuză Primăria că îi blochează proiectele de dezvoltare din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 31, 2019 0 547

Producătorul de medicamente Terapia, parte a grupului indian Sun Pharma, acuză Primăria că blochează proiectele de investiții ale companiei din pricina servituților de utilitate publică pentru lărgirea străzilor Fabricii și B-dul Muncii, instituite prin Planul Urbanistic General.

Societatea i-a cerut Primăriei să modifice hotărârile prin care s-au instituit respectivele servituți care afectează 6000 de mp din ternul pe Fabricii nr.124 – B-dul Muncii nr.10 unde are sediul și principalele unități de producție și cercetare această companie. Direcția de Urbanism a Primăriei și arhitectul-șef al municipiului rămân fermi pe poziție și spun că regulementul de urbanism permite ”compensări” în așa fel încât și orașul să câștige, dar și firma.

Compania Terapia a formulat o plângere prealabilă împotriva hotârilor prin care s-a aprobat și modificat Planul Urbanistic General de către Consiliul Local Cluj-Napoca și cere modificarea acestora în sensul ridicării servituților de utilitate publică instituite pe terenul de pe Fabricii și B-dul Muncii deținut de societate pentru lărgirea arterelor respective. Prin cabinetul avocatei Flavia Ioana Maier, Terapia spune că are proiecte de dezvoltare în incinta sediului și fabricii de la Cluj care sunt blocate de Primărie din pricina respectivelor servituți. În plus, compania atrage atenția că respectiva condiționare este nelegală.

Mai mult, se arată că, legal, Primăria ar trebui să exproprieze terenul, în condițiile în care dorește lărgirea unor artere carosabile. De la adoptarea PUG, administrația locală a trenat orice proces de acest fel, ceea ce a adus doar prejudicii Companiei, mai adăugă avocata.

sursa: plângere prealabila, primariaclujnapoca.ro

sursa: plângere prealabila, primariaclujnapoca.ro

Terapia are trei proiecte urbanistice noi în incinta de pe Fabricii-B-dul Muncii pentru care are nevoie de autorizație de construire de la Primăriei. Potrivit avocatei, aceste proiecte sunt în prezent blocate.

sursa: plângere prealabila, primariaclujnapoca.ro

Plângerea formulată de Terapia va fi dicutată la ședința Consiliul Local din 2 aprilie. Direcția de Urbanism a Primăriei dar și arhitectul-șef Daniel Pop recomandă consilierilor să nu modifice PUG-ul pe motiv că regulamentul de urbanism care stă la baza acestuia prevede mecanisme compensatorii în cazul zonelor de restructurare urbană (cum este și cea în care se află producătorul Terapia) din care să câștige și investitorul, dar și orașul. Șefa de la Strategii urbane, Andreea Mureșan dar și Pop le mai arată consilierilor că lărgirea viitoare a arterelor de circulație este o temă foarte importantă, chiar vitală pentru viitorul orașului.

sursa: primariaclujnapoca.ro

Terapia este în prezent cea mai mare companie de medicamente generice din Romania. Societatea e partea grupului SUN PHARMA Company, a cincea cea mai mare companie de produse generice și specializate din lume și prima companie farmaceutică din India, cu o prezență globală în 65 de piețe și produse comercializate în peste 150 de țări.

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare