Închide

Tensiune și presiuni politice la Complexul Energetic Oltenia, din cauza listei scurte pentru directori. Cum a intervenit președintele PNL Gorj pentru cei respinși. Ministrul Burduja a trimis Corpul de Control. Evaluarea o face o firmă din Cluj

Economie by Actual de Cluj - feb. 12, 2024 0 161

​Doar trei candidați au ajuns pe lista scurtă în lupta pentru cele cinci funcții de directori ai Complexului Energetic Oltenia, din cei 28 care se aflau pe lista lungă, potrivit unor documente obținute de HotNews.ro. Unii dintre cei respinși sunt chiar persoane puternic susținute politic. Câțiva dintre acești candidați respinși nu acceptă prea ușor decizia evaluatorilor, contestând procedura de selecție. Pentru ei a intervenit chiar șeful PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, care a transmis o scrisoare către ministrul energiei, Sebastian Burduja, solicitând, pur și simplu, un control și reluarea procedurii. Interesant este că, la scurt timp, ministrul chiar a dispus un control la Complexul Energetic Oltenia.

Firma care ocupă de evaluarea candidaților este SC ARC Consulting SRL Cluj, aceeași care a fost implicată, în urmă cu câteva luni, și în procedura de selecție a directorilor de la Hidroelectrica. Și acolo, ca și la Complexul Energetic Oltenia, au existat nemulțumiri din partea celor care nu au ajuns pe lista scurtă, existând, la fel, presiuni politice. În noiembrie, directorii Hidroelectrica au fost desemnați, după o procedură dificilă de selecție, presărată cu scandaluri. Și în cazul Hidroelectrica, Sebastian Burduja a trimis Corpul de Control, însă acesta nu a găsit nimic în neregulă în procedura de selecție.

Ministrul Sebastian Burduja spune că a trimis corpul de control pentru că a trimis foarte multe contestații. „Am primit foarte multe contestații la minister și am trimis corpul de control să verifice aspectele de legalitate privitoare la procedura de selecție. După finalizarea evaluării, vom comunica, așa cum am făcut de fiecare dată, rezultatele și eventual măsurile dispuse”, a declarat pentru HotNews.ro Sebastian Burduja.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare