Închide

Tehnologia din spatele sloturilor online

ActualitateITSocial by Actual de Cluj - iul. 19, 2021 0 181

Tehnologia este coloana vertebrală a cazinourilor online. Fără grafica avansată, limbaje de programare convenabile și software-uri de proiectare, nu ar exista un interes atât de ridicat pentru acest univers. Cazinourile nu dezvoltă „în propria fabrică” majoritatea jocurilor acceptate pe website-urile lor. La fel ca și consolele de jocuri, cazinourile pasează startup-urilor specializate atribuția de a construi jocuri și apoi le cumpără de la ele. Este mai ieftin și permite dezvoltarea de jocuri avansate, distractive și accesibile.

Industria există prin parteneriate. Este nevoie de ingineri și designeri experimentați pentru a transforma imaginile simple din Photoshop în jocuri distractive. Programatorii sunt experți în Maya – care face posibilă grafica în mișcare și realitatea virtuală – precum și în alte instrumente. Dezvoltarea unui joc de cazinou este un proces complex. Totul începe cu un concept și se încheie cu o formă de divertisment captivantă. Designerii se bazează pe tehnologie pentru a dezvolta produse artistice și pentru a programa software-ul. Apoi încorporează sunetul, îmbunătățesc grafica, controlează calitatea și elimină erorile. Aproape toate instrumentele utilizate în dezvoltarea și proiectarea jocurilor sunt de natură tehnologică. Chiar și hardware-ul folosit pentru a rula software-ul este realizat de ingineri. La urma urmei, cazinourile sunt afișate pe dispozitive hardware, cum ar fi smartphone-urile.

Jocurile online, ca produse finite, depind în principal de computere și dispozitivele inteligente. Mașinile cu sloturi au existat încă din anii 1890, dar nimeni nu s-ar fi gândit că vor ajunge în acest format. Astăzi, cazinourile online își adaptează produsele și serviciile atât pentru  utilizatorii de computere, cât și pentru proprietarii de dispozitive mobile. De când au fost lansate, la mijlocul anilor 2000, smartphone-rile au fost considerate o nouă piață de nișă. Website-urile de acest gen se schimbă odată cu tehnologia. Ele sunt cele mai rapide pentru a adopta noi tendințe și gusturi. Când companiile au aflat că generația Millennials nu preferă anumite jocuri, au trecut la crearea altora, bazate pe anumite abilități; când bitcoin-ul a devenit popular, acestea au adoptat rapid plăți criptografice.

De o popularitate crescută se bucură astăzi multitudinea de sloturi online, jocuri simple, pe care orice generație le agreează. O parte importantă din tehnologia din spatele lor este software-ul Random Number Generator. Acesta generează la întâmplare simbolurile de pe ecran și nu într-un model predeterminat. Există adesea între 10 și 20 de simboluri diferite pe rolele celor mai importante jocuri de sloturi online și pentru a face jocul echitabil jucătorului, acestea trebuie să depindă de întâmplare atunci când sunt rotite.

După RNG, programatorii de jocuri creează ritmul de revenire la jucător (RTP) și volatilitatea unui slot machine. RTP descrie procentajul mediu de bani pariați rambursați jucătorilor în timp. Majoritatea sloturilor online au un RTP de peste 90%. Cele mai bune sloturi online au rate RTP ridicate, între 95% și 99%.  Pe de altă parte, volatilitatea descrie frecvența în care un joc plătește bani câștigătorilor. Un joc cu volatilitate redusă va plăti des, dar sumele nu vor fi prea mari. În schimb, un joc extrem de volatil plătește sume decente, dar mai rar. Având în vedere acest lucru, alegerea depinde de așteptările jucătorilor. Poți prefera fie să câștigi frecvent, chiar dacă în cantități mici, ori poți accepta să rotești de zeci de ori fără să câștigi, în speranța unei victorii care să schimbe jocul.

Sloturile online prezintă astăzi o grafică incredibil de frumoasă. Și asta pentru că design-ul unui joc este primul lucru la care se uită majoritatea oamenilor înainte de a juca un slot. Nimănui nu îi apar direct în minte RNG sau varianța. În schimb, se uită la aspect. Dacă este frumos, verifică RTP-ul și volatilitatea acestuia. Din aceste motive, mulți furnizori de software investesc foarte mult în crearea de jocuri de calitate grafică superioară. Dincolo de proiectarea grafică, mai este vorba și despre modelarea 3D, ilustrații și storytelling, care influențează, de asemenea, aspectul exterior și interior al unui joc. De aceea, designerii trebuie să lucreze ca o echipă întotdeauna, pentru a crea un joc bine lustruit.

 

Sursa foto: pexels

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare