Închide

Teatrul plutitor de pe Lacul din Gheorgheni riscă să rămână fără scenă: se fură din PET-urile necesare proiectului

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 27, 2015 0 809

Echipa care vrea să instaleze scena plutitoare, cu suprastructura pavilionară parametrică pe Lacul Gheorgheni are probleme tocmai cu scena pentru care adună acum PET-uri. S-au amplasat țarcuri în oraș, pentru a aduna „materialul”, cetățenii au început să contribuie, dar… se fură. 

„Fenomenul a luat amploare începând de săptămâna trecută, devenind ingrijorător, în contextul în care perioada următoare va trebui să fie cea mai prolifică din întreaga campanie, targetul fiind de 60.000 de PET-uri în 15 zile. Facem apel atât la organele de ordine, cât și la cetățenii care locuiesc în proximitatea țarcurilor amplasate în oraș și care au contribuit la colectarea PET-urilor adunate până acum, să ia atitudine față de aceste furturi și să semnaleze organele în drept. Ne aflăm într-un moment crucial pentru proiect, foarte aproape de îndeplinirea dezideratului primului teatru în aer liber al orașului”, au transmis reprezentanții Scenei Verzi. Până acum, au fost instalate 17 astfel de țarcuri la acest moment, la care se vor adăuga încă 8 în următoarea perioadă.

„Chiar dacă suntem aproape de jumătatea cantității de PET-uri necesară pentru realizarea scenei flotante, timpul rămas până la execuția construcției este extrem de scurt. Practic va trebui ca în următoarele 15 zile să adunăm cealaltă jumătate. Este un deziderat realizabil considerând dinamica colectării de până acum. Ea a debutat timid, cu alarmant de puține PET-uri în prima săptămână, dar merge bine acum”, spun organizatorii, care au lansat și o acțiune în licee pentru susținerea proiectului.

Citește detalii despre proiect:

Foto. Scena de pe lac pentru evenimentele oraşului, în varianta finală. Cum s-a născut proiectul: un matematician rus, o girafă, o “scoică” şi Sena “construiesc” pavilionul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare