Închide

Taximetriștii câștigă și la Curtea de Apel: Uber, scos din Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 25, 2019 3 5003

Taximetriștii din Cluj au scos din oraș gigantul global de car sharing Uber după un proces unic în țară care a durat doi ani și jumătate. Decizia a luat-o azi instanța Curții de Apel Cluj și e definitivă. „După doi ani și jumătate de luptă, azi s-a câștigat bătălia cea mare”, spun avocații care au reprezentat taximetriștii din Cluj în proces, Casa de Avocatură Câmpan și Țimonea. Aceștia spun că azi Curtea de Apel Cluj a pronunțat o hotărâre definitivă și executorie prin care dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber – deocamdată în Cluj-Napoca. „Prin urmare, Uber nu mai poate funcționa în Cluj-Napoca începând cu data de 25 aprilie”, adaugă aceștia. „În toată perioada în care acest proces s-a aflat pe rolul instanței, au fost administrate probe ca interogatoriul, martori și înscrisuri, din toate rezultând că activitatea desfășurată prin intermediul serviciilor Uber este una nelegală în raport cu prevederile legislative în vigoare și care creează concurență neloială față de operatorii de transport autorizați”, au mai spus avocații.

Procesul a fost unul foarte costisitor pentru taximetriști: aproape 5.000 de euro pentru prima instanță, plus 15.000 lei pentru judecarea căii de atac, bani pentru care mare parte au fost asigurați din donații în cutii confecționate special în acest scop și amplasate în dispecerate.

Amintim, ca să se poată judeca cu gigantul Uber, taximetriștii din Cluj și-au făcut o asociație și au angajat o firmă de avocatură, Câmpan & Țimonea, prin care au dat în judecată SRL-ul din România al multinaționalei. La Tribunalul Comercial procesul a avut nu mai puțin de 15 înfățișări. La Curtea de Apel, doar două.

Să mai spunem că decizia de azi a instanței nu e una definitivă, așa cum spun taximetriștii, ci poate fi atacată cu recurs la aceeași instanță, în termen de 30 de zile. Minuta instanței:

Respinge apelul declarat de către AMTT (Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania-n.red.) împotriva sentinţei civile nr.1192/27.06.2018 pronunţate de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016.

Respinge apelul declarat de către U.S.R. SRL (Uber Systems România-n.red.) şi R.O. BV împotriva încheierii pronunţate la data de 20.02.2018 de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016.

Admite apelul declarat de către apelantele U.S.R. SRL şi R.O. BV. împotriva sentinţei civile nr. 1192/27.06.2018 pronunţată de către Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016 pe care o anulează şi procedând la rejudecarea cauzei:

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a intervenienţilor principali CNE, SLI, CAT, PCG, PR, VA, NFR, VA, ŞA, BRD, MIN, PAD, BSL, RO, DD, NCC, JIF, BŞG, SR, BI şi NP şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie formulată de aceştia în contradictoriu cu reclamanta AMTT şi cu pârâtele U.S.R. SRL şi R.O.BV ca fiind introdusă de către persoane lipsite de calitate procesuală activă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei RO B.V. şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie principală formulată de către intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TVG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, în contradictoriu cu această pârâtă, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TCG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, şi în consecinţă,

Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca.

Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie.

Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019. –

Dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale din cuprinsul minutei deciziei civile nr. 239/2019 pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016, în sensul că „Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj” iar nu „Decizia este definitivă”, aşa cum din eroare s-a consemnat iniţial. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2019
Document: Hotarâre  239/2019  25.04.2019

 

Citește și:

BREAKING Uber, interzis la Cluj. Tribunalul Comercial dă primul verdict, Uber anunță că atacă cu apel

Image may contain: text

3 comentarii

  1. Astazi s-a pus doliu pe asa zisa toleranta si afaceri profitabile in Cluj Napoca. Vor fi fericiti puturosii, taximetristii mizerabili in masini, etc. Se zicea ca la Cluj populatia este liberala si voteaza PNL. Eu zic sa voteze PSD toata viata.

  2. Mai bine circul pe jos decât cu niște taximetriști beți și mașini nu mai zic..nu o data am pățit ca de mai multe ori sa comand un taxi și sa fie beat șoferul și eu eram cu copil mic

  3. Stirile astea is facute numai ca sa mai taca imputitii de taximetristi. Uber functioneaza fara probleme si nici nu ii scoate nimeni afara. Nu bat niste romani idioti o tehnologie ce functioneaza in toata lumea!
    Dar, pentru ca sunt asa de cretini, propun ca si noi, oamenii moderni, sa incercam sa circulam cat mai putin, de preferita deloc, cu TAXI. Trebuie facuta campania anti-taxi.
    Ei is cretini si ataca Uber, de ce? Pentru ca e clar ca nu au nicio sansa in fata lor. Un sofer de Uber e civilizat si nu miroase a ….. , sa nu mai vorbim ca nu duc toata noaptea prostituate in capat la Uliului sau la observator. Si tu apoi vii si te urci in masina aia.

Scrie un comentariu

  • Articole similare