Închide

BREAKING Uber, interzis la Cluj. Tribunalul Comercial dă primul verdict, Uber anunță că atacă cu apel

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2018 2 833

Decizie istorică a instanței clujene astăzi, când Tribunalul Comercial Cluj a decis să interzică serviciul de car sharing Uber în Cluj-Napoca, după  un proces intentat de taximetriști, și care a durat doi ani.

Ca să se poată judeca cu gigantul Uber, taximetriștii din Cluj și-au făcut o asociație și au angajat o firmă de avocatură, Câmpan & Țimonea, prin care au dat în judecată SRL-ul din România al multinaționalei, iar azi a venit primul verdict: după înfățișări, tergiversări și apeluri, instanța a decis: serviciile Uber au fost interzise în Cluj-Napoca. Decizia a fost luată de Tribunalul Comercial și poate fi atacată cu apel la instanța superioară, Curtea de Apel Cluj, în 30 de zile. La Tribunalul Comercial procesul a avut nu mai puțin de 15 înfățișări.

Soluția instanței:

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei A. de M. T. T. invocată de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V.

Respinge acţiunea reclamantei A.de M. T. T. în contradictoriu cu pârâtele SC U. S.R. SRL şi R. O. B.V., ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a intervenientei Federaţia „Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România” invocată de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V.

Respinge cererea de intervenţie principală a intervenientei F. „C. O. şi T. A. din R.” în contradictoriu cu reclamanta A. de M. T. T. şi pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V., ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtelor SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V. în raport de petitul din cererea de intervenţie principală privind obligarea pârâtelor la încetarea funcţionării aplicaţiei Uber. Respinge petitul menţionat anterior, cuprins în cererea de intervenţie principală, ca fiind formulat în contradictoriu cu persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale active a celorlalţi intervenienţi, lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtelor SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V. în raport de celelalte petite ale cererii de intervenţie şi lipsei de interes, invocate de pârâtele SC U. S.R. SRL şi R. O. B.V în legătură cu cererea de intervenţie principală.

Admite în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienţii M. P. G., C. N.-E., P. C., B.M., P. C.-A., Ş. L.-I., C. A.-T., B.l N.-I., H. I.-C., O. C.-C., G. G.e, M. G., P.C.-G., P. R., P. A., B.M.-D., B. M.-F.n, V. A., R. V.-A., P. A., C. G.-D., T. V.-G., P.S.-O., L. L., N. F.-R., M. I., B. A.V. A., V. R., Ş. A., I. A.-R., B. R.-D., M. I.-N., H. D.-R., V. N.-A., Z. I., P. A.-D., B. S. L., B. Z., G. A., K. R.-L., R. O., N. M.-V., D.., R. T., P.V., R. V., N. C. C., J. I. F., B.-Ş.G.-S., S. R., B. I. şi N. P. în contradictoriu cu reclamanta A. de M. T. T. şi cu pârâtele SC U. S.R. SRL şi R.O. B.V.

Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca.

Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică din data de 27.06.2018.

UPDATE Reprezentanții Uber se arată „foarte dezamăgiți” de decizia Tribunalului Specializat și spun că vor face apel. „Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice și mii de șoferi câștigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiți de această decizie și vom face apel. Așa cum a declarat și noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat”, au transmis aceștia.

 • 2 comentarii

  1. De ce nu va informati? Cum a decis DEFINITIV daca decizia poate sa fie atacata? DEFINITIV inseamna ca nu mai exista cale de atac prin urmare hotararea este definitiva si aplicabila. Ori Uber isi poate desfasura activitatea pana cand instanta o sa decida DEFINITIV, asadar maine inca putem circula cu UBER. Sapt. viitoare la fel. Eu va rog sa scrieti articole informate daca tot suneti parteneri HN.

  2. Tot nu intelegeti sa modificati articolul, desi v-am atras atentia:

   „iar azi a venit primul verdict: după înfățișări, tergiversări și apeluri, instanța a decis definitiv”

   Voi nu aveti departament juridic, sa-i intrebati in astfel de situatii? Sau redactor sef care sa citeasca articolul si sa faca corectarile necesare?

  Scrie un comentariu

  Articole similare