Închide

400 de polițișt și 150 de pompieri din Cluj își petrec sărbătorile de Paște la muncă

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 25, 2019 0 33

Un număr de 400 de polițiști și 150 de pompieri își petrec sărbătorile de Paște la muncă, în Cluj.

În acțiunile din vacanța de Paște și de 1 Mai sunt angrenați polițiști de ordine publică, rutieri, de poliție judiciară, de acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri ale inspectoratului județean de Poliție. „Polițiștii de investigare a criminalității economice vor intensifica acțiunile pentru verificarea legalității activităților comerciale din piețe, târguri și centre comerciale, în scopul prevenirii și combaterii încălcărilor prevederilor legale din domeniu”, arată IPJ Cluj. O atenție deosebită va fi acordată zonelor cu lăcașuri de cult și a celor în care se vor desfășura manifestări publice, zone cu un aflux mare de persoane în care vor fi instituite dispozitive de poliție suplimentare.
Peste 150 de pompieri vor fi zilnic la datorie în perioada Sărbătorilor de Paște pentru a asigura misiunile de protecție a populației din Cluj. „Sunt pregătite în permanență pentru intervenție 108 autospeciale și mijloace tehnice pentru stingerea incendiilor, descarcerare, SMURD, căutare-salvare, precum și alte tipuri de tehnică”, arată instituția.
În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paște au fost făcute verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici și unități de cazare. Pompierii militari au derulat recunoașteri și controale la lăcașurile de cult și la spațiile destinate cazării persoanelor, unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate trei de amenzi, în cuantum de 11500 lei, și au fost acordate 20 de avertismente privind nerespectarea regulilor privind fumatul, întreținerea și utilizarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică și a mijloacelor de primă intervenție.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare