Închide

Tânără artistă din Cluj deschide expoziție la muzeul de artă, ambasadorul SUA vine special să o vadă, îi ia interviu: „ai multe oportunități aici mai degrabă decât peste hotare”

ActualitateCulturăPoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 27, 2017 0 506

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a venit la Cluj ca să vadă o expoziție.
„Protestele românilor, legislaţia anticorupţie, antreprenoriatul, dezvoltarea sectorului IT din România şi o întâlnire cu primarul Emil Boc au fost câteva dintre motivele pentru care ambasadorul Hans Klemm a mers recent la Cluj. Însă adevăratul motiv al vizitei a fost expoziţia „Electric Paradisum” şi întâlnirea cu pictoriţa Anca Bodea”, a transmis ambasadorul pe pagina de Facebook a instituției. Acesta a atașat și un videoclip de trei minute și jumătate, în care își descrie vizita la Cluj, din fața clădirii Teatrului Național: „am avut câteva întâlniri foarte bune: am fost la universitatea Babeș-Bolyai, unde am discutat despre evenimentele din România, despre nefericita hotărâre a Guvernului de a face pași înapoi în privința unor prevederi referitoare la corupție, despre răspunsul extraordinar, inspirațional al românilor, care constituie o sursă de inspirație și, din fericire, despre decizia ulterioară a Guvernului de a retrage acea legislație”.
Klemm s-a întâlnit și cu primarul Boc, care i-a spus că 2017 „va fi un an important pentru Cluj”, dar și cu un tânăr antreprenor, fără a-l nominaliza.
„Dar adevăratul motiv pentru care sunt aici a fost să văd o expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca”, adaugă el – tânăra artistă Anca Bodea și-a deschis o expoziție aici, „Electric Paradisum”. Ambasada SUA are în instituție o lucrare semnată de tânăra artistă din Cluj, iar familia Klemm – Hans și soția sa Mari – are alte patru.
Klemm a întrebat-o pe artistă ce urmărește cu aceste lucrări – sunt abstracte și de dimensiuni mari. „Încerc să pictez peisaje”, spune ea. „De aceea am redus paleta de culori la doar albastru, pentru că îți dă senzația de lumină a lunii sau de spațiu închis. Dar vezi copaci, peisaje, e clar că ești afară, dar ai sentimentul de spațiu închis. Asta am vrut să transmit și sper că am reușit”.
Klemm i-a cerut tinerei artiste și părerea despre piața de artă de la Cluj: „e foarte vibrantă”, spune ea. „În ultimii zece ani Clujul a devenit un loc foarte bun să fii, dacă ești artist. Sunt mulți colecționari, curatori, ai multe oportunități aici mai degrabă decât peste hotare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu