Închide

Tânără artistă din Cluj deschide expoziție la muzeul de artă, ambasadorul SUA vine special să o vadă, îi ia interviu: „ai multe oportunități aici mai degrabă decât peste hotare”

ActualitateCulturăPoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 27, 2017 0 506

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a venit la Cluj ca să vadă o expoziție.
„Protestele românilor, legislaţia anticorupţie, antreprenoriatul, dezvoltarea sectorului IT din România şi o întâlnire cu primarul Emil Boc au fost câteva dintre motivele pentru care ambasadorul Hans Klemm a mers recent la Cluj. Însă adevăratul motiv al vizitei a fost expoziţia „Electric Paradisum” şi întâlnirea cu pictoriţa Anca Bodea”, a transmis ambasadorul pe pagina de Facebook a instituției. Acesta a atașat și un videoclip de trei minute și jumătate, în care își descrie vizita la Cluj, din fața clădirii Teatrului Național: „am avut câteva întâlniri foarte bune: am fost la universitatea Babeș-Bolyai, unde am discutat despre evenimentele din România, despre nefericita hotărâre a Guvernului de a face pași înapoi în privința unor prevederi referitoare la corupție, despre răspunsul extraordinar, inspirațional al românilor, care constituie o sursă de inspirație și, din fericire, despre decizia ulterioară a Guvernului de a retrage acea legislație”.
Klemm s-a întâlnit și cu primarul Boc, care i-a spus că 2017 „va fi un an important pentru Cluj”, dar și cu un tânăr antreprenor, fără a-l nominaliza.
„Dar adevăratul motiv pentru care sunt aici a fost să văd o expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca”, adaugă el – tânăra artistă Anca Bodea și-a deschis o expoziție aici, „Electric Paradisum”. Ambasada SUA are în instituție o lucrare semnată de tânăra artistă din Cluj, iar familia Klemm – Hans și soția sa Mari – are alte patru.
Klemm a întrebat-o pe artistă ce urmărește cu aceste lucrări – sunt abstracte și de dimensiuni mari. „Încerc să pictez peisaje”, spune ea. „De aceea am redus paleta de culori la doar albastru, pentru că îți dă senzația de lumină a lunii sau de spațiu închis. Dar vezi copaci, peisaje, e clar că ești afară, dar ai sentimentul de spațiu închis. Asta am vrut să transmit și sper că am reușit”.
Klemm i-a cerut tinerei artiste și părerea despre piața de artă de la Cluj: „e foarte vibrantă”, spune ea. „În ultimii zece ani Clujul a devenit un loc foarte bun să fii, dacă ești artist. Sunt mulți colecționari, curatori, ai multe oportunități aici mai degrabă decât peste hotare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare