Închide

Tâlhărită pe strada Mehedinți din Mănăștur. Ce sfaturi dau polițiștii

Actualitate by Actual de Cluj - mai 14, 2014 0 232

O femeie de 75 de ani a rămas fără lănțișorul de la gât de un tâlhar care nu a fost prins încă. Tâlharul i-a smus acesteia lănțișorul de la gât, provocându-i leziuni, și a dispărut.


Femeia a chemat polițiștii ieri după-masă și a relatat că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie pe strada Mehedinți din cartierul Mănăștur (foto). Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei. Autorul e căutat acum de polițiști, care vor să-l tragă la răspundere penală.

strada mehedinti

Astfel, în contextul apropierii sezonului cald, pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii, Poliţia recomandă:

  • evitaţi zonele slab luminate
  • sesizaţi Poliţia şi încercaţi să reţineţi semnalmentele autorului, în cazul în care sunteţi victima unor astfel de fapte
  • solicitaţi ajutorul Poliţiei şi a celor din jur atunci când simţiţi că sunteţi urmăriţi
  • fiţi precaut când etalaţi bijuterii

Cele mai frecvente victime ale acestui gen de fapte sunt femeile a căror ţinuta lejeră de vară le permite expunerea bijuteriilor, suscitând interesul tâlharilor şi facilitând smulgerea acestora, spun polițiștii, care adaugă că de obicei suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus, pierzându-se ulterior în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona. În cazul faptelor comise în mijloacele de transport, suspecţii acţionează în staţii, când uşile se închid, victima rămânând blocată înăuntru, un factor favorizant fiind aglomeraţia la urcarea şi coborârea din acestea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare