Închide

Rețea de hoți de buzunare în Paris, condusă de la Cluj, destructurată de DIICOT. Furau 50.000 euro pe lună – fiecare

ActualitateInternațional by Actual de Cluj - mai 15, 2014 0 218

Percheziții în casele unor clujeni suspectați că au înființat o rețea de hoți de buzunare în Paris, ieri dimineață.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și Cluj, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în furturi din buzunare, care ar fi acționat în Paris. Ieri aceștia, în baza unei solicitări a autorităților judiciare franceze, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiului Iași, la locuințele a două persoane, bănuite de furturi din buzunare comise în Paris.

Tot marți aceștia au efectuat două percheziții, în Cluj-Napoca și în Tarnița, la locuințele unui bărbat, bănuit de furturi din buzunare comise în Paris. Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând cu anul 2012, ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea de furturi din buzunare în Paris, în special în zonele vizitate intens de către turiști străini.

Autoritățile franceze efectuează cercetări pentru furt calificat, tăinuire și ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracțiuni prevăzute de Codul penal francez. Față de două dintre persoane au fost puse în executare mandate europene de arestare, urmând a fi predat autorităților franceze.

Autorităţile judiciare franceze desfăşoară o investigaţie cu privire la un grup infracţional organizat, pe care îl acuză de furt calificat, tăinuire și ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracţiuni prevăzute de Codul penal francez.

Din materialul probatoriu administrat de autorităţile judiciare franceze rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2012 – decembrie 2013, membrii grupării, acţionând  în diferite zone turistice ale Parisului au săvârşit peste 200 de infracţiuni de furt, profitând de neatenţia victimelor, în special turişti. Membrii grupării, structurată pe mai multe paliere, îşi desfăşurau activitatea infracţională  zilnic, într-un mod  foarte bine organizat, o singură persoană reuşind să obţină sume de până la 21.500 de euro în doar 15 zile, spun procurorii DIICOT.  După comiterea furturilor bunurile şi valorile sustrase erau colectate de liderii grupării şi trimise în România.

Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu