Închide

Sute de pelerini și ieri la Nicula, 2 forțe de ordine la fiecare 4 credincioși

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2020 0 113

Sute de pelerini și ieri la mănăstirea Nicula, unde în vreme de pandemie credincioșilor le-a fost recomandat să nu se înghesuie în ziua de hram, care e mâine, ci să vină și în zilele anterioare acesteia.

Peste patru sute de persoane au fost prezente ieri în incinta mănăstirii, mai exact 450, cei mai mulți fiind prezenți în jurul miezului nopții.

La acești 450 de pelerini au fost prezenți și aproape 240 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori SMURD, ai Serviciului Județean de Ambulanță și voluntari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de la două ONG-uri – deci, în medie, două persoane la fiecare patru credincioși.  ”În această perioadă au fost efectuate de către forțele de ordine verificări și controale de prevenire și de combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constate fiind remediate pe loc”, au transmis forțele de ordine. Cu toate acestea, a fost aplicată o amendă de către jandarmi.

Totodată, patru persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul acestora la spital. ”Numărul forțelor de ordine a fost suplimentat față de anii precedenți, având în vedere situația sanitară actuală și sunt implementate măsuri specifice de protecție individuală”, adaugă acestea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare