Închide

Sute de locuri de muncă disponibile în Cluj. Se caută muncitori în fabrici sau pe șantiere, IT-iști care să lucreze de acasă, șoferi, lectori universitari

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 06, 2021 0 2701

Companiile din Cluj au în această perioadă peste 2500 de posturi disponibile, conform datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. De asemenea, organizatorii unui târg de locuri de muncă anunță că la eveniment s-au înscris companii ce au nevoie, laolaltă, de sute de oameni. În vară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj ajunsese să fie cu 20% peste media națională.

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt în această perioadă 661 de oferte, care vizează 2.503 de posturi. Se caută muncitori necalificați, tâmplari, zidari, lucrători comerciali, șoferi, dar există poziții deschise și pentru conferențiari sau lectori universitari la o instituție privată. Printre angajatorii cu număr mare de posturi anunțate se află Sykes, care caută 68 de persoane pentru centrul său de servicii.

Emerson, Bosch România și alte companii vor fi prezente online „cu sute de noi oportunități de carieră”, anunță organizatorii unui târg de locuri de muncă programat pentru această lună (în 8-9 octombrie). Sectoarele de activitate care vor putea fi abordate sunt cele de inginerie, automatizări, programare, resurse umane, achiziții, contabilitate, consultanță, operațiuni tehnice, mentenanță, administrativ, construcții, relații și suport clienți. Sunt posturi de lucrător comercial, stivuitorist, electrician, excavatorist, recrutor, operator producție, sudor, inginer de proces, programatori în React, NodeJS, iOS, Java, testeri, contabil, analist economic, consultant achiziții, consultant IT, specialiști de suport și relații clienți, administrator de rețea și așa mai departe.

Locurile de muncă de la distanță sunt tot mai prezente în ofertele de job-uri, multe companii optând în continuare pentru lucrul de acasă ori sistemul hibrid. „Joburile remote pot fi considerate piesele de rezistență ale acestor timpuri, ele se regăsesc în oferta acestui sezon, cele mai multe venind dinspre zona IT”, transmit organizatorii Târgului de Cariere. Companiile anunță, de asemenea, stagii de practică, pentru studenți sau cei care au absolvit recent o facultate. Ei pot opta acum chiar și pentru „internship from home”, adică de la distanță.

Cele mai mari salarii, după București

Conform celor mai recente date publicate de Direcția Județeană de Statistică, efectivul salariaților din județul Cluj era la sfârșitul lunii iulie de 265.527 persoane, în creștere cu 621 persoane comparativ cu sfârșitul lunii iunie 2021 și cu 6.677 persoane mai multe față de luna corespunzătoare din anul 2020.

Câștigul salarial mediu net în luna iulie 2021 în județul Cluj a fost de 4.277 lei, mai mare cu 100 lei
comparativ cu luna anterioară și cu 286 lei mai mare față aceeași lună a anului 2020. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna iulie 2021, a fost mai mare cu 20,6%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după Municipiul București, arată datele DRS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare