Închide

BREAKING Restricții suplimentare în Cluj-Napoca, unde infecția cu coronavirus a ajuns la 8,5 la mie azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 06, 2021 1 1680

Restricții suplimentare de circulație și activitate în Cluj-Napoca în următoarele două săptămâni, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le-a dispus în urmă cu puține momente.

CJSU a adoptat hotărârea 204 aplicabilă în Cluj-Napoca și în comuna Geaca, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 7 cazuri la mie. Decizia a fost luată în unanimitate de 44 dintre membrii CJSU care și-au exercitat dreptul la vot.

Amintim, în Cluj-Napoca rata de infectare crește continuu în ultimele zile, azi aceasta a ajuns la 8,5 cazuri la mia de locuitori, în acest ritm e de așteptat ca rata de infectare să atingă cel mai înalt nivel de la izbucnirea pandemiei, în următoarele zile.
Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj, publicate în această dimineață, arată că în Cluj-Napoca rata de infectare a ajuns azi la 8,5 cazuri la mie, ceea ce înseamnă peste 2.800 de cazuri active de infectare depistate în ultimele două săptămâni. Spre comparație, rata de infectare calculată la nivel județean, la rândul său printre cele mai ridicate din țară, e azi de 6,54 cazuri la mie. În județ numărul cazurilor active de infecție ajunge azi la peste 4.900, mai bine de jumătate dintre acestea fiind înregistrate în reședința de județ.
Menționăm că cea mai ridicată rată de infectare din Cluj-Napoca, de la izbucnirea pandemiei până în prezent, a fost înregistrată la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, zece cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare de azi e cea mai ridicată din acest an, după ce în urmă cu două zile aceasta a depășit pentru prima dată pragul de opt cazuri la mie.

Toate restricțiile din Cluj-Napoca, aplicabile din această noapte la miezul nopții:

🔹 se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

🔹 se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

🔹 măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

🔹 Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

🔹Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Aici decizia

Scrie un comentariu