Închide

Sute de incidente în penitenciarul Gherla anul trecut, dintre care două tentative de evadare și zeci de autoagresiuni, plus 15 cazuri de droguri descoperite asupra deținuților

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 27, 2023 0 341

Sute de incidente în penitenciarul Gherla anul trecut, dintre care două tentative de evadare și zeci de autoagresiuni, plus 15 cazuri de droguri descoperite asupra deținuților.

Conform raportului anual al penitenciarului, împotriva deținuților a fost declanșată procedura disciplinară pentru un număr de aproape șapte sute de incidente, mai exact au fost întocmite 668 rapoarte de incident. S-au aplicat 548 sancțiuni disciplinare, 182 dosare au fost clasate, iar 120 au fost trimise în alte unități ca urmare a transferului.

În urma analizării deţinuţilor în comisia de disciplină au fost formulate cinci propuneri de schimbare a regimului într-unul mai sever şi 10 propuneri de repartizare a deţinuţilor în categoria celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului. Cele 548 de sancțiuni disciplinare au fost aplicate pentru: altercații fizice – 80; distrugere – 65; atitudine necuviincioasă – 119; autoagresiune – 120; amenințare cadre – 8; nerespectare ROI – 47; deținere obiecte interzise – 40; alte abateri – 69. Au fost înregistrate 407 evenimente negative: descoperire telefoane mobile – 36; descoperire obiecte înțepătoare/tăietoare – 41; descoperire alcool – 9; descoperire substanțe susceptibil a avea efecte psihoactive la deținuți – 15; auto-agresiuni – 88; hetero-agresiuni – 69; agresiuni sexuale – 3; tentative suicid – 2; situații în care s-a folosit forța împotriva deținuților -28; distrugeri de bunuri provocate de deținuți – 48; refuz de hrană individual – 47; decese – 1; ultraj – 18; tentative evadare – 2. În anul 2022 au avut loc două tentative de evadare din interiorul locului de deținere ale aceluiași deținut, una în data de 16 iunie 2022 de la sectorul vizită și una în 25 iunie 2022 din sectorul de deținere. ”În urma acestor tentative s-a întocmit un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor care au contribuit la producerea evenimentelor și s-a procedat la reinstruirea întregului personal”, arată raportul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare