Închide

Sute de forțe de ordine la mănăstirea Nicula, de mâine. ”Vor fi suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația medicală actuală”

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 11, 2020 0 90

Sute de jandarmi, polițiști și pompieri se află de mâine la mănăstirea Nicula, unde sunt așteptați de mâine credincioși care participă la sărbătoarea de hram a mănăstirii, în singurul an în care nu mai are loc tradiționalul pelerinaj de la Gherla către lăcașul de cult, din cauza pandemiei.

În total e vorba de peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri. De mâine se instituie posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea pelerinilor, dar și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice. Supravegherea se face și cu drone.

Amintim, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj a interzis comercializarea băuturilor alcoolice și a comerțului ambulant pe raza localității Nicula și pe traseele de afluire și defluire a pelerinilor. ”Forțele de ordine vor fi suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația medicală actuală și vor fi dispuse și alte măsuri specifice”, arată președintele CJSU, prefectul Mircea Abrudean.

În zonă au fost dispuse puncte de prim ajutor medical, dotate cu ambulanțe, inclusiv un spital de campanie. ”De asemenea, vor fi disponibili dezinfectanți de mâini în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane, în întreg perimetrul mănăstirii”, arată CJSU. Accesul autoturismelor va fi restricționat în zona mănăstirii, iar autobuzele și microbuzele se vor putea deplasa până în localitatea Nicula.

Programul manifestărilor religioase se va desfășura în perioada 12-15 august, cu o liturghie arhierească, susținută de un episcop, în fiecare din aceste zile. ”În acest sens, credincioși pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări”, arată CJSU. Totodată slujbele religioase vor fi transmise în direct de către postul Trinitas TV și live pe pagina de Facebook a mănăstirii Nicula.

Citește și:

Condiții speciale, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Nici un comentariu

Scrie un comentariu