Închide

Comisia ”Sparanghelul”: la ce concluzii a ajuns după ce aproape două mii de oameni s-au înghesuit pe aeroportul din Cluj în vreme de pandemie

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 12, 2020 0 138

Aglomeraţia care s-a creat pe Aeroportul de la Cluj, pe 9 aprilie, când aproape două mii de români care urmau să lucreze la ferme din Germania la cules de sparanghel s-au înghesuit pentru a se îmbarca în 12 curse charter, s-a produs pe fondul unor „disfuncţionalităţi profunde”, a declarat, marţi, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind acest caz, senatorul PSD Radu Oprea, citat de Agerpres.

„Am constatat că aeroportul a fost închis între orele 9 – 11, pe o dispută între aeroport şi una dintre firmele de handling şi lucrul acesta a dus la întârzieri, la formarea aglomeraţiei în parcarea aeroportului. Niciunul dintre românii care s-au aflat în acea zi în aeroport nu avea bilet, dar este un lucru permis pentru cursele charter, şi sunt foarte multe elemente care arată disfuncţionalităţi profunde în relaţiile dintre cei care operează în interiorul Aeroportului Internaţional de la Cluj”, a precizat Oprea, după audierea reprezentanţilor firmelor de handling.

Oprea a adăugat că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în aeroport pe 9 aprilie, iar acum comisia îşi îndreaptă atenţia către Ambasada României din Germania şi, ulterior, spre miniştrii Transporturilor, de Interne şi de Externe.

Oprea a susţinut că au fost constatate „disfuncţionalităţi profunde în comunicare, în organizare, iar vidul legislativ este foarte clar”.

Comisia se reuneşte din nou săptămâna viitoare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu