Închide

Sute de angajați din învățământ au protestat ieri în fața Prefecturii Cluj, nemulțumiți din nou de salarii, amenință cu greva generală

EducaţieTop News by Actual de Cluj - mart. 24, 2023 0 422

Sute de angajați din învățământ au protestat ieri în fața Prefecturii Cluj, nemulțumiți din nou de salarii. A fost, după cum arată organizatorii, cea mai amplă pichetare a membrilor Sindicatului LIber din Învățământul Clujean.

SLIPC arată că ieri la protest au fost prezenți 400 de membri ai sindicatului, ”dezamăgiți de lipsa de răspuns din partea Executivului la revendicările membrilor de sindicat”. După protest o delegație a înmânat subprefectului Tasnadi Szilard un memoriu cuprinzând revendicările membrilor de sindicat. În plus, membrii delegatiei, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar și nedidactic, au prezentat in cadrul întâlnirii problemele cu care se confrunta aceste categorii de personal. ”În cazul în care solicitările noastre rămân fără rezolvare, protestele vor continua şi în lunile următoare”, arată aceștia.

Astfel, sunt programate pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie, un marș de protest în București în luna mai și declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai, precum și ”alte acțiuni specifice”.

Foto SLIPC

Revendicările protestatarilor:

Citește și:

Se anunță protest la Cluj, angajații din învățământ sunt nemulțumiți din nou și pichetează Prefectura

Nici un comentariu

Scrie un comentariu