Închide

Începe simularea examenului de bacalaureat în Cluj, luni, peste patru mii de elevi o susțin

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 24, 2023 0 132

Începe simularea examenului de bacalaureat în Cluj, luni, peste patru mii de elevi o susțin.

Simularea județeană a examenului național de bacalaureat începe luni, un număr de 4.208 elevi ai claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simulările.

Simularea examenului național de Bacalaureat începe luni 27 martie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 28 martie , va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării care se se va desfășura miercuri, 29 martie. Joi, 30 martie, elevii claselor a XII-a, care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Simularea se desfășoară în 64 de școli din Cluj. Mai bine de jumătate dintre elevii care susțin examenul, aproape 2.700, sunt în Cluj-Napoca. Evaluarea lucrărilor se realizează la nivelul școlii de proveniență a elevilor, iar rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie .

Rezultatele obținute la simularea examenului național de Bacalaureat 2023 nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate.

”Simularea examenelor naționale, fie că vorbim de bacalaureat sau de evaluarea națională, este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen, cu dozarea timpului de lucru”, susține inspectorul școlar general Marinela Marc. ”Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care elevii nu mai susțin tradiționalele teze semestriale”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu