Închide

UPDATE: Suspect de COVID19 la Spitalul Municipal Clujana. Boc: „S-au luat toate măsurile de siguranță pentru toată lumea”

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - mart. 24, 2020 1 12652

 UPDATE II: Potrivit primarului Emil Boc, „Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (SCMCJ) a fost informat telefonic luni, 23 martie, că urmează să sosească un pacient de la Spitalul din Gherla, unde fusese internat în ultimele trei zile cu probleme respiratorii și insuficiență renală care, în cursul zilei de ieri, s-a agravat și a impus efectuarea unei dialize de urgență.
Pacientul nu efectuase până atunci dializa. S-a hotărât să fie adus la SCMCJ, avand în vedere că în spital se poate efectua dializa pe Terapie Intensivă. Medicii de la SCMCJ au fost informați de situație cu o oră și jumătate – două înainte de sosirea pacientului, au fost luate toate măsurile de protecție și siguranță valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.
A fost anunțată Radiologia, unde pacientul a efectuat CT-ul, iar personalul a fost în permanență protejat și echipat corespunzător, cu echipament pentru cazuri de bolnav suspect de Covid-19. După efectuarea CT-ului la Radiologie, pacientul a fost transportat pe un circuit stabilit anterior la Terapie Intensivă, unde a fost preluat de personal echipat corespunzator și pus singur în salon.
Pacientului i s-au făcut analizele, a fost așteptat și de medicul nefrolog și s-a confirmat că avea nevoie de dializă, pe care a și efectuat-o luni.
Bolnavul a fost monitorizat toată noaptea, starea generală fiind la această oră ameliorată. Personalul care a participat la preluarea și investigarea pacientului a rămas în spital. Pacientului i s-a recoltat ieri proba specifica pentru Covid-19, care a fost trimisă pentru testare la Spitalul de Boli Infecțioase, urmând ca rezultatul să fie disponibil în cursul serii de marți. Este important de precizat că bolnavul a fost tratat, încă de la intrarea în SCMCJ, ca un suspect de Covid-19, luându-se toate măsurile de siguranță și prevenție atât pentru personalul spitalului, cât și pentru ceilalți pacienți.”

 

UPDATE: Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a subliniat că va reveni cu o informare oficială în momentul în care va avea rezultatul testului efectuat pacientului internat la Spitalul Municipal „Clujana”.

Situație îngrijorătoare la Spitalul Municipal Clujana. Un bolnav adus din Gherla cu o altă afecțiune, este suspect de Covid19. Pacientul (o femeie) fost izolat, stă separat de restul pacienților, dar mai multe cadre medicale au intrat în contact direct cu acesta și acum se tem să se întoarcă la familii. Prefectul de Cluj a explicat că pacientul a fost testat și acum este așteptat rezultatul oficial.

„Spitalul nu se închide, fiindcă există protocoale pentru asigurarea condițiilor de protecție. Cei care vin acum la spital trec printr-un triaj. Cei cu simptome specifice coronavirusului merg în dreapta, iar ceilalți se duc spre stânga. Este adevărat că toată lumea intră pe aceeași intrare, dar se respectă protocoalele adoptate la nivel național de toate spitalele. La spital se face în continuare triaj.   Mai mulți medici au intrat în contact cu pacientul.  Se caută acum la nivelul spitalului spații ca personalul medical să stea acolo 14 zile în izolare în spital. Pentru alții se caută alte soluții de cazare. Medicii nu mai vor să se întoarcă acasă, la familii. Cu siguranță se va respecta protocolul și vor fi toți testați”, a declarat pentru actualdecluj.ro viceprimarul Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.