Închide

Supercom intră oficial să strângă gunoiul din Cluj-Napoca. Perioada de mobilizare este de 6 luni, cât va dura organizarea activităților – arată oficialii Eco Metropolitan

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 23, 2022 1 1473

Primăria a ratificat  contractului de delegare prin concesionarea gestiunii pentru colectarea și transportul deșeurilor din Cluj-Napoca către Supercom, firma care a câltigat licitația organizată de Asociația Eco Metropolitan Cluj. Primarul Emil Boc a arătat că noul contract va fi semnat cel mai probabil în 24 august. Oficialul Asociației Eco Metropolitan,Iancu Pintea, a arătat că operatorul trebuie să intre în plin în activitate în decurs de 6 luni, perioada de mobilizare în care compania trebuie să își aducă utilajele, să angajeze personal și să încheie contractele cu clujenii.

Consilierii Locali au ratificat, în cadrul unei ședințe de îndată, contractul pentru ridicarea și transportul gunoiului din Cluj-Napoca, atribuit de către Asociația Eco Metropolitan companiei Supercom, care deja se ocupă de acest serviciu în Turda, Câmpia Turzii, Dej și comunele învecinate.

Potrivit noul contract, fiecare clujean va plăti în funcție de cantitatea de deșeuri pe care o va arunca.

„Deșeurile se vor cântări din poartă în poartă. În momentul în care se va ridica pubela, aceasta va avea un cip care va transmite șoferului cantitatea și el va elibera un bon care se va atașa la factură. Acest sistem se aplică în zona de case și pentru agenții economici. În schimb, la blocuri se va cântări în regim paușal. Toate deșeurile vor fi cântărite în zona de pubele și cantitatea rezultată se va împărți la numărul de locuitori care sunt arondați la respectivele puncte gospodărești”, a arătat Iancu Pintea (foto cover), cel care a fost președintele comisiei de licitație din partea ADI Eco Metropolitan Cluj.

În ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, se mizează pe campanii de informare, sprijinul primăriilor și poliției locale, a arătat Pintea. „În timp vom avea rezultate bune și în ceea ce privește această activitate, în zona de blocuri”, a adăugat el.

Perioada de mobilizare din contactul cu Supercom, se poate prelungi nelimitat, potrivit prevederilor contractuale, au semnalat consilierii USR.

„6 luni este termenul maxim în care comapnia va trebui să își încheie contractele, să angajeze personal și să aducă utilajele și mașinile. Încercăm să scurtăm această perioadă. În fiecare lună noi o să le cerem un raport, astfel încât să fie mobilizați complet la finalul celor 6 luni. Avem însă  experiența celorlalte două loturi pe care lucrează deja, în Turda, Câmpia Turzii, Dej plus comunele învecinate, unde nu au reușit să scurteze această perioadă de mobilizare. Contractele au fost încheiate în 2 decmebrie 2020 și din 1 iunie 2021 au început în plin activitatea. Au fost loturi de încălzile și sperăm că s-au acomodat cu Clujul și se vor descurca și în municipiul Cluj-Napoca”, a explicat Pintea.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu