Închide

Clujenii au primit mesaje Ro Alert pe telefoanele mobile, în această seară, se anunță cod portocaliu de furtuni până la ora 19.30 UPDATE Copaci căzuți în Cluj-Napoca și alte localități, linii de curent avariate, subsoluri inundate

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 23, 2022 0 251

Clujenii au primit mesaje Ro Alert pe telefoanele mobile, în această seară, se anunță cod portocaliu de furtuni până la ora 19.30.

Astfel, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert privind fenomenele meteo preconizate cu gravitate de cod portocaliu valabil până la ora 19.30 pentru localitățile Cluj-Napoca, Baciu, Apahida, Gilău Florești, Săvădisla, Jucu, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău Căianu, Sânpaul, Borșa, Așchileu, Aghireșu, Vultureni, Turda, Câmpia Turzii, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleac, Moldovenești, Mociu, Călărași, Cămărașu, Căianu, Măguri Răcătău Băișoara, Suatu, Feteștii de Jos , Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton, Valea Iernii și Ploscoș. Sunt preconizate manifestări meteo extreme: vijelii puternice cu rafale de 70-80km la oră, averse torențiale care vor acumula peste 35-40l/mp, grindină și frecvente descărcări electrice.

Avertizările cod portocaliu înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

UPDATE Până la ora 19.20, nu au fost înregistrate pagube însemnate în urma fenomenelor meteo. ”Au fost semnalate câteva evenimente izolate cum ar fi arbori căzuți pe străzile Cantonului, Grădinarilor și pe drumul dintre Cluj-Napoca și Pădureni. De asemenea, în două situații a fost solicitat sprijin pentru evacuarea apei din locuințe de pe străzile Oașului, Cluj-Napoca și Strada Ion Corvin din Turda. Au mai fost semnalate linii de transport a energiei electrice avariate pe străzile Aurel Vlaicu, Teodor Mihali și Gorunului din municipiul Cluj-Napoca”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

UPDATE  ora 19.32  Au mai fost semnalați arbori căzuți pe strada Albac din Cluj-Napoca și între localitățile Gârbău și Căpușu Mare. Forțele ISU Cluj intervin pentru soluționarea urgențelor semnalate în teren, sprijinite în Cluj-Napoca de echipe ale Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Regia Apă Canal și echipe de intervenție a distribuitorului de utilități.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare