Închide

SUA plasează până la 8.500 de militari în stare de alertă, din rândul trupelor NATO, în contexul în care Rusia invadează Ucraina

ActualitateInternaționalSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 25, 2022 0 165

8.500 de militari sunt în stare de alertă, urmând a fi dislocaţi în rândul trupelor NATO, în contextul crizei ucrainene, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, conform agențiilor internaționale de presă.

„Numărul trupelor pe care secretarul Apărării le-a plasat în stare de alertă ridicată este de până la 8.500 de persoane (…)  Deocamdată nu a fost luată nicio decizie cu privire la desfăşurare de forţe în afara Statelor Unite”, a transmis Kirby, citat de agenții.

Nivelul de alertă ridicată permite pregătirea trupelor pentru a fi gata de plecare în cinci zile, în loc de zece zile, a explicat purtătorul de cuvânt.

„Aceste trupe, în mare parte trupe terestre şi unităţi de sprijin, vor opera în ţările NATO din Europa de Est, dar nu şi în Ucraina. Le-am spus clar aliaţilor de pe flancul estic că suntem pregătiţi să le susţinem capacităţile în caz de nevoie”, a spus Kirby.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare