Închide

Studiu: Trei din zece români își păstrează economiile “la saltea”, o treime nu reușesc să economisească bani

Economie by Actual de Cluj - iun. 07, 2022 1 114

Trei din zece români (28%) continuă să-şi păstreze economiile “la saltea”, o treime dintre ei nu reuşeşte să economisească, iar o altă treime crede că va economisi mai puţin decât până acum, arată rezultatele unui studiu despre evoluţia atitudinilor românilor faţă de economisire şi investiţii, citat de economedia.ro.

Conform datelor Reveal Marketing Research, publicate marţi, doi din trei români întâmpină dificultăţi în a pune bani de-o parte pentru zile negre, dar dacă ar reuşi acest lucru ar alege să ţină banii în casă, în timp ce jumătate intenţionează să limiteze din ce în ce mai mult utilizarea banilor cash în viaţa de zi cu zi.

În prezent, o treime dintre români nu reuşeşte să economisească bani, cu precădere persoanele între 45 şi 55 de ani (41%) şi cele cu venituri mici (38%). De asemenea, o altă treime dintre respondenţi consideră că vor economisi mai puţin decât până în prezent, fiind puşi în situaţia de acorda o atenţie sporită planificării bugetelor lunare pentru a reuşi să pună bani de-o parte. Această perspectivă este întâlnită în mai mare măsură în cazul persoanelor cu venituri medii (36%), notează sursa citată.

Un comentariu

  1. Da, este greu sa pun bani la saltea, la ciorap, la banca, la orice. De fapt, am fost nevoit sa iau un credit pentru ca mi s-a stricat masina si lucrez in afara orasului. De-abia am schimbat locul de munca si nu ma calificam la banca. Acum sunt inca bine, ca am comparat ofertele de la IFN-uri pe https://creditrapid.ro si am ales Hora Credit cu dobanda 0 la primul imprumut, dar trebuie sa dau banii inapoi rapid. Deci momentan, 0 economii. Cat despre unde mi-as tine banii daca as avea economii, am auzit ca au crescut dobanzile la depozite, deci clar nu i-as tine la saltea. Sa ma vad eu trecut cu bine de creditul asta si apoi voi pune bani deoparte. Nu de alta, dar in vreo 2 ani o sa am nevoie de o alta masina :))

Scrie un comentariu