Închide

Clujenii, activi pe piața muncii: peste 37.000 de înscrieri pentru job-uri pe o platformă de recrutare și peste 1000 de locuri de muncă disponibile

Economie by Kristina Reştea - iun. 07, 2022 0 135

Clujul este unul dintre cele mai active județe pe piața muncii: pe platforma de recrutare BestJobs s-au contabilizat luna trecută 37.400 de înscrieri pentru job-uri. Bucureștiul e pe primul loc la acest indicator, urmat de Timiș.

Reprezentanții platformei de recturate spun că angajatorii accelerează activitatea pe piața muncii și deschid noi poziții sau caută să acopere pozițiile eliberate în urma mobilității crescute a angajaților. BestJobs anunță că, în luna mai, a atins un nou record, de 42.000 de oferte de angajare. Este cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani și jumătate.

Pentru Cluj, în această perioadă apar 1085 job-uri active.

Numărul de candidați contactați cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% față de luna anterioară.

Datele BestJobs indică o creștere cu peste 14% și în ceea ce privește numărul aplicărilor la joburi, față de luna aprilie.

A început și perioada de absorbție pe piața muncii a noilor absolvenți: în luna mai, s-a înregistrat o creștere față de lunile anterioare în activitatea candidaților din segmentul de vârstă 18-25 de ani, aceștia înregistrând 16% din volumul total de aplicări.

Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creșteri se observă în Vânzări, Management și HoReCa. În continuare, cel mai mare interes din partea candidaților s-a înregistrat pentru domeniul Vânzări, cu peste aproximativ 83.000 de aplicări, pentru Management, cu peste 65.000 aplicări și pentru domeniul Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicări.

În topul județelor cu cele mai multe înscrieri la locuri de muncă se află București și Ilfov, cu aproximativ 214.000 de înscrieri, urmat de Timiș, cu aproape 55.000 și de Cluj, cu peste 37.400 de înscrieri. La o distanță mică de Cluj, pe locul 4, se află Brașov, cu puțin peste 37.300 de aplicări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.