Închide

Studiu: Numărul locurilor de muncă „remote” a crescut cu 25% în acest an în România

Economie by Actual de Cluj - nov. 29, 2022 0 134

Locurile de muncă „remote” rămân în preferinţele românilor, iar în acest an ponderea căutărilor pentru această categorie a fost de 13,1% din total, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât în 2021, reiese dintr-o analiză realizată de o platformă de recrutare online, relatează Agerpres, citată de g4media.ro.

„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci şi o cotă de 13,1% din totalul de aplicări anuale, respectiv 1,3 milioane, nivel similar cu cel înregistrat în 2021. Interesant este faptul că, în ciuda previziunilor de la începutul anului, 2022 a dovedit că şi angajatorii au rămas deschişi la ideea de joburi remote, de vreme ce numărul de poziţii postate a fost cu aproximativ 25% mai mare decât anul trecut”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Conform analizei, de la începutul anului, pe eJobs.ro au fost consemnate aproape 8,5 milioane de căutări realizate de candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Cu o medie de 35.000 de joburi nou postate în fiecare lună, 2022 a fost cel mai bun an pentru piaţa muncii din acest punct de vedere, în timp ce numărul de aplicări atrase a ajuns la aproximativ 10 milioane până în acest moment, notează sursa citată.

În privinţa celor mai căutate joburi, cu cele 58.000 de căutări pe site, posturile de inginer au fost în top anul acesta. În categorie, poziţiile de inginer constructor, inginer mecanic şi inginer de instalaţii au fost în top.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu