Închide

Se reia licitația pentru rame electrice, în valoare de miliarde de lei, anunță Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în contextul în care două rute pornesc de la Cluj

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 28, 2022 0 112

Se reia licitația pentru rame electrice, în valoare de miliarde de lei, anunță Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în contextul în care două rute pornesc de la Cluj.

ARF a informat că a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) anunţul nr. CN1049902, în urma validării de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP). Aceasta în condițiile în care procedura de licitație fusese anulată în mod automat de platforma electronică SEAP, în 1 noiembrie, din cauza lipsei de oferte, deoarece nici unul din ofertanții înscriși nu a depus oferta tehnică și financiară.

Valoarea estimată este cuprinsă între 1,2 miliarde de lei fără TVA și 2,37 miliarde fără TVA, inclusiv serviciile de mentenanţă și reparații, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie. În contractul de achiziție este prevăzută o clauză de revizuire privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani, și cantității cu un număr de nouă rame electrice inter-regionale. Suplimentarea cantităților achiziționate va putea fi făcută prin încheierea unor acte adiționale la contractul de achiziție.

Ramele electrice inter-regionale vor fi utilizate pe următoarele rute: Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova; Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava; Galați – Marășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava; Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia); (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău -Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași. Conform analizei de exploatare a liniilor în curs de electrificare, Cluj Napoca – Oradea și Craiova- Calafat, extinderea serviciilor, după finalizarea electrificării, trenurile vor fi operate și pe urmatoarele rute de circulație: Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Evaluarea ofertelor se va face pe baza celui mai bun raport calitate-cost.

 Citește și:

Autoritatea pentru Reformă Feroviară suspendă licitația pentru achiziția de rame electrice feroviare, dintre care o parte ar fi trebuit să ajungă la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare