Închide

Un clujean a fost arestat preventiv și o femeie e cercetată sub control judiciar pentru camătă, după percheziții în Turda

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 28, 2022 0 120

Un clujean a fost arestat preventiv și o femeie e cercetată sub control judiciar pentru camătă, după percheziții în Turda în urmă cu trei zile.

Perchezițiile, în total trei, au fost derulate în 25 noiembrie de către polițiștii de la Investigații Criminale Turda, cu sprijinul ”mascaților” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Cluj și al jandarmilor. În dosarul penal sunt vizați un bărbat, în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă, furt, șantaj, înșelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și violare de domiciliu și o femeie, în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de camătă, ambii din Turda, arată anchetatorii. ”Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 și până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar și de opt ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei și 4.000 de lei”, au subliniat aceștia.

Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu amenințări și agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceștia sume mai mari de bani. În ianuarie și februarie acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani și i-ar fi sustras, din mână, suma de 2.200 de lei.  În luna octombrie a.c., aflând că un martor a fost audiat de polițiști în privința activității sale infracționale, bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul martorului, unde l-ar fi amenințat și agresat fizic.

La percheziții anchetatorii au găsit documente, bani și articole pirotehnice. Cei doi au fost reținuți 25 de ore iar în 25 noiembrie au fost prezentați magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de bărbat și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de femeie.

foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu