Închide

Studiu la Cluj: jumătate din copiii mici nu stau corect în sisteme de siguranță auto, 85% dintre părinți folosesc greșit scaunul de copii

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 09, 2016 0 279

Un studiu realizat la Cluj relevă că o treime dintre șoferii cu copii nu folosesc sisteme de siguranță pentru aceștia atunci când îi transportă cu mașina: studiul numără aproape 800 de șoferi și, spun realizatorii acestuia, e reprezentativ pentru România.

Un studiu despre siguranța copiilor în mașini, realizat la Cluj în 41 de locuri cu aproape 800 de repondenți, arată că o treime dintre șoferi nu știu că există o lege ce reglementează modul în care trebuie să-și transporte copiii mici cu mașina – mai exact, jumătate dintre copiii mici cu vârsta mai mică de trei ani nu stau corect în mașini, chiar dacă 90% dintre aceștia se află într-un scaun auto.

dianarus-ubb Motivul – mulți părinți montează scaunul pentru copii în mod greșit: „doar  15% dintre șoferii observați în studiu au utilizat scaunul auto pentru copii cu spatele la direcția de mers. Politicile Comisiei Europene de siguranță și sănătate recomandă folosirea scaunului auto cu spatele spre sensul de mers cel puțin până la 15 luni. În schimb specialiștii în sănătate publică lărgesc perioada până la 4 ani, subliniind că astfel scade de cinci ori riscul de traumatism sever în cazul unui accident rutier”, spune coordonatorul studiului, Diana Rus (foto), de la departamentul de sănătate publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la UBB Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu