Închide

Studenții la neurochirurgie din Cluj învață școală de la specialiști din Europa

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 16, 2016 0 330

Masterclass neurochirurgical pentru studenți la Cluj-Napoca, unde vin specialiști de renume mondial, dar și studenți și medici rezidenți.

Masterclass-ul are loc între 18 și 20 februarie la Grand Hotel Napoca și a ajuns la a patra ediție.
Masterclass-ul Neurochirurgical din Cluj-Napoca este un curs pentru studenții pasionați de această ramură a medicinei şi care caută o pregătire de calitate pentru o carieră în acest domeniu, dar și rezidenților.
„Totul a pornit de la ideea unei studente, Cristina Aldea, şi a unui rezident, Victor Volovici, de a organiza un curs, de un înalt nivel ştiinţific, într-un cadru accesibil tinerilor pasionaţi de neurochirurgie, cum sunt şi ei, fiind un curs organizat de studenţi pentru studenţi şi tineri rezidenţi. Clujul este cel mai bun mediu pentru desfăşurarea acestui curs, la noi existând, de mai bine de 15 ani, Cercul Studenţesc de Neurologie si Neurochirurgie (CSNN). […] Pentru a patra ediţie am propus abordarea subiectului neurochirurgiei glioamelor. Ne aşteptăm la mai mult de 200 de participanţi, inclusiv de peste hotare. La această ediţie vom avea ca şi lectori nume mari ai neurochirurgiei mondiale”, precizează coordonatorul științific al Cercului Studenţesc de Neurologie şi Neurochirurgie Cluj-Napoca, profesorul Ștefan Florian.

În afară de Florian, care e și președintele Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, la Cluj vin și profesorul Clemens M.F. Dirven, șeful Departamentului de Neurochirurgie, Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, profesorul Ihsan Solaroglu de la Departamentul de Neurochirurgie al universit[íi Koç din Istanbul și vice-președintele Societății Turcești de Neurochirurgie, profesorul Kresimir Rotim, șeful Departamentului de Neurochirurgie al Centrului Medical Universitar „Sestre Milosrdnice” din Zagreb și președintele Societății Sud-Est Europene de Neurochirurgie, profesorul Feridun Acar, șeful Departamentului de Neurochirurgie de la Universitatea Pamukkale, Denizli, Turcia, Tomislav Sajko de la Departamentul de Neurochirurgie al Centrului Medical Universitar “Sestre Milosrdnice“ din Zagreb, secretar și fondator al Societății Sud-Est Europene de Neurochirurgie, și respectiv Victor Volovici, medic rezident neurochirurg, doctorand, Centrul Medical Erasmus, Rotterdam, Olanda – co-fondatorul conceptului de Masterclass Neurochirurgical în Cluj-Napoca.

Prima ediție a masterclass-ului, din 2013, a avut ca temă noţiuni generale de neurochirugie, pentru ca de la a doua să fie abordate arii specifice – neurochirurgia vasculară și respectiv neurochirurgia bazei de craniu.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare