Închide

Studenții de la o universitate din Cluj fac Festival al Alimentului cu zeci de produse alimentare inovative, cu degustare pentru public

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 05, 2019 0 235

Băutură alcoolică din zer de tofu, brânză cu frunze de soc deshidratate, iaurt cu flori comestibile ori cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, salam crud uscat cu leurdă și dressing cu extras de malț și aloe vera. Sunt câteva dintre produsele inventate de studenții de la Universitatea de Științe Agricole și prezentate la Festivalul Alimentului, care are loc mâine la universitate.
Festivalul a ajuns la a opta ediție și adună pe aceleași mese lucrările de licență a 79 de studenți de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor. „Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate, în 6 iunie, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Alimentului. Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, crenvurști din carne de pește sau chipsuri din sfeclă de zahăr”, arată universitatea.

Cele 72 de produse sunt împărțite în șapte grupe – panificaţie, patiserie, preparate din carne, lactate, zaharoase, băuturi – alcoolice şi nealcoolice – şi diverse. Acestea vor fi jurizate de reprezentanți ai nouă firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an. La Festivalul Alimentului 2019 vor participa 71 de studenți.
Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11.00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public și presă, și de ceremonia d epremiere, la amiază. „Vizitatorii sunt invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului”, mai arată USAMV.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu