Închide

Specialist american în informatică, de origine română, Doctor Honoris Causa la UBB

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 10, 2019 0 152

foto Glenn Ricart

Un specialist american în informatică, de origine română, primește mâine titlul de Doctor Honoris Causa al universității „Babeș-Bolyai”  din Cluj-Napoca.

E vorba de profesorul universitar Ion Stoica, de la universitatea americană Berkeley, ce primește mâine titlul de la UBB ca urmare a propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Matematică și Informatică, în colaborare cu reprezentanții festivalului de tehnologia informației Techsylvania ce are loc azi și mâine la Sala Polivalentă. Motivul decernării titlului – contribuții științifice remarcabile în domeniile sisteme distribuite, cloud computing și rețele de calculatoare.

Ceremonia va fi organizată în Aula Magna a UBB, la ora 11. Ion Stoica participă în calitate de speaker la Techsylvania, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din Europa de Est. Evenimentul, cu un public de peste 3.000 de participanți, preponderent antreprenori, are peste 50 speakeri internationali, multi dintre ei aflați pentru prima dată în Europa de Est.

Ion Stoica face cercetări în cloud computing și sisteme de inteligență artificială. A co-fondat compania Databricks în 2013, prin care vinde Apache Spark.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare