Închide

Liceenii își prezintă ideile de afaceri inovative

ActualitateEconomieEducaţie by Actual de Cluj - iun. 10, 2019 0 170

Un grup de liceeni își prezintă ideile inovative de afaceri, inițiate în cadrul iXperiment – primul accelerator de start-up-uri dedicat elevilor de liceu din România. Prezentarea va avea loc în 13 iunie, între orele 17.00 și 19.30, la Cluj Hub. Tinerii își vor prezenta proiectele de afaceri în fața unui juriu de experți din mai multe domenii: Victor Miron – Founder @ Cărțile pe față, Executive Director @ Cluj Hub; Calin Sahleanu – Business Development Manager @ AROBS Transilvania Software; Marius Maris – Founder @ The Workaholic,TEDx Speaker

iXperiment a fost creat cu scopul de a conecta sistemul educațional cu cel privat. Este vorba, mai exact, despre un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai ingenioase soluții pentru rezolvarea unor probleme ale societății, creând, totodată, contextul ideal pentru inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, devenind parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și de experți la nivel național/internațional.

Cea de-a V-a ediție iXperiment s-a derulat în perioada februarie – iunie 2019 și a reunit 30 dintre cei mai creativi liceeni din România. Tinerii au lansat 7 afaceri inovative cu impact social, în domenii precum educație, organizații non-profit, tehnologie, healthcare etc. De asemenea, în cadrul programului iXperiment, elevii au beneficiat de susținerea unor antreprenori de succes din Romania, printre care îi enumerăm pe Anda Gânscă (Knotch), Dragoș Petrescu (City Grill), Dan Pitic (Perpetuum) dar și alții.

La prezentarea din 13 iunie, fiecare membru al juriului va împărtăși  cele mai valoroase sfaturi pe care le-ar oferi următoarei generații de antreprenori ai României.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare