Închide

Studenții clujeni vin acasă cu medalii de la un concurs internațional de matematică

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - mart. 28, 2016 0 1146

Echipa de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca se întoarce acasă cu trei medalii de la concursul studenţesc internaţional de matematică SEEMOUS (a 10-a ediție a South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students).

Acesta s-a desfăşurat între 1 și 6 martie, 2016, în Protaras, Cipru, iar echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a participat într-o formulă alcătuită din şase studenţi, anunță reprezentanții UTCN. Aceștia au fost aleşi în urma unui test de selecţie dintre studenţii de anul I şi II, conform regulamentului SEEMOUS. Studenţii UTCN au reuşit să obțină trei medalii: o medalie de aur cu punctaj maxim, pentru Mihaly Vlad Mihai (anul II, Automatică si Calculatoare), o medalie de argint a câștigat Alexandru Dan Duna (anul II, Automatică şi Calculatoare) și o medalie de bronz, obținută Cristian Dorel Bud (anul I, Automatică şi Calculatoare). Echipa studenţilor UTCN a fost condusă de conf. dr. mat. Vasile Pop, din cadrul Departamentului de matematică al Universităţii Tehnice clujene. Pe lista cu medalii de aur se mai află încă trei reprezentanți ai României: Emanuel Necula, Bogdan Moldovan, Andrei Bud. Puteți consulta AICI rezultatele finale ale concursului.

Concursul a constat dintr-o singură probă de cinci ore, timp în care studenţii au trebuit să rezolve patru probleme selectate de către un juriu de specialitate. Fiecare problemă s-a punctat cu un număr întreg de la 0 la 10. La actuala ediţie a Olimpiadei internaţionale de matemtică pentru studenţi – SEEMOUS au fost acordate 10 medalii de aur, 20 medalii de argint şi 21 medalii debronz, la un total de 90 participanţi din 23 delegaţii reperezentând 9 țări.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare