Închide

Străzi noi cu iluminat public modern în Florești. Ce proiecte mai are Primăria pentru modernizarea și extinderea rețelei

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 02, 2022 0 97

Au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de iluminat public pe străzile Iazului, Iazul Morii, Dealul de Jos, Pădurii și în satul Luna de Sus, arată Primăria din Florești. Rețeaua nouă de iluminat public este deja funcțională pe străzile amintite, cu excepția străzii Pădurii și Dealul de Jos, care va deveni operațională după instalarea ultimului echipament de contorizare, mai informează instituția. Potrivit primarului Bogdan Pivariu, urmează și alte investiții în modernizarea și extinderea rețelei, concomitent cu programul de modernizare a infrastructurii pentru care administrația locală a depus proiecte pentru finanțări în cadrul programului Anghel Saligny sau prin Administrația Fondului de Mediu).
„Lucrarea de pe străzile Iazului, Iazul Morii, Dealul de Jos, Pădurii și în satul Luna de Sus a fost demarată în luna iunie a acestui an și a inclus lucrări de extindere cu 2,5 km a rețelei de iluminat public, montarea a 84 de noi stâlpi și instalarea de lămpi eficiente energetic. Etapele viitoare în cadrul programului de modernizare si extindere a iluminatului public vor continua odată cu demararea lucrărilor de modernizare infrastructură, prin mai multe proiecte depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile (PNRR – Anghel Saligny, MMAP – Administraţia Fondului pentru Mediu), care includ şi modernizarea reţelelor de iluminat public”, a informat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.
Ce investiții urmează:
➡️ Etapa I:
  • “Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere platformă drum, comuna Floreşti, judeţul Cluj””
 Străzile încluse în acest proiect sunt: D. Mocanu, Şesul de sus, Petuniei, Întreprinzătorilor, Terra, Cătanelor, Porii, Tineretului, Plopilor, Muzeul Apei.
  • “Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare menajeră şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare prin asfaltare străzi locale în localitatea Floreşti, comuna Floreşti, judeţul Cluj””.
Străzile incluse în acest proiect sunt : Narciselor 1 și Narciselor 2
➡️ Etapa II: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj – etapa II” – pentru achiziţionarea şi instalarea a 600 corpuri de iluminat LED, pe o lungime totală de 20.47 km.
Străzi: Șesul de Sus, Uruşagului, D Tăuţan, Porii, Cătanelor, D. Mocanu, Ioan Rus, Cetăţii, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcamului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tautiului, Valea Garboului, sat Luna de Sus.
➡️ Etapa III: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj- etapa III”. – pentru achiziţionarea şi instalarea a 290 lămpi LED, sistem de telemanagement, sistem de telegestiune.
Strada Avram Iancu, sat Floreşti.
Zonele care nu sunt cuprinse în proiectele depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile vor fi tratate de la bugetul local în funcție de necesități”, mai arată primarul Bogdan Pivariu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare