Închide

Investiții de 43 de milioane de lei pentru Aeroportul din Cluj. 98% din valoarea celor două contracte este asigurată de la Uniunea Europeană și Bugetul de Stat

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 02, 2022 0 185

Reprezentanții Aeroportului Cluj-Napoca și Ministerul Transporturilor au semnat astăzi, la București, două noi contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei. 98% din valoarea celor două contracte este asigurată de la Uniunea Europeană și Bugetul de Stat, iar contribuția Aeroportului Internațional Cluj este de 2%.

Cele două proiecte sunt „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” și „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” și au ca obiectiv dotarea Aeroportului Internațional Cluj cu echipamente „care vor crește gradul de securitate și siguranță al pasagerilor și al operațiunilor specifice aviației civile”.

În urma implementării proiectelor, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă care va contribui la reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate și va  eficientiza fluxul de procesare a bagajelor.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” este de 35.992.492,22 de lei, iar valoarea totală a proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” este de 7.663.645,51 de lei.

Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare