Închide

Se reabilitează termic blocurile vechi din Florești. Primăria a semnat un contract de finanțare a lucrărilor prin PNRR

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 02, 2022 0 57

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică primelor 9 blocuri de locuințe din comuna Florești, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat primarul Bogdan Pivariu pe Facebook.

”Proiectul a fost acceptat la finanțare prin PNRR-Componenta 5. Sper ca perioada de proiectare și întocmire a documentației tehnice să se deruleze eficient și să putem scoate la licitație lucrările de execuție la începutul anului viitor”, a infomrat primarul Bogdan Pivariu, la semnarea contractului care a avut loc la Ministerul Dezvoltării, în 1 noiembrie.

Proiectul care prevede reabilitarea termică a primelor 9 blocuri de locuințe din Florești are o valoare de 3,9 milioane de Euro.

”În această etapă, 9 blocuri de locuințe (clădiri rezidențiale multifamiliale) situate pe strada Gheorghe Doja vor beneficia de lucrări de renovare care să asigure eficientizarea energetică a clădirilor, în valoare de peste 18,24 milioane lei. Blocurile edificate în anii 80 prezintă numeroase probleme de menținere a temperaturilor normate minime la interior, pereți izolați defectuos, cheltuieli ridicate cu întreținerea din acest punct de vedere. Prin lucrările de renovare prevăzute se urmărește creșterea eficienței energetice. Acestea vor consta în montarea de sisteme termoizolante la exterior, termoizolarea planșeului de peste nivelul superior și inferior, refacerea sistemelor de colectare ape pluviale, respectiv schimbare ferestre, montare panouri fotovoltaice și corpuri de iluminat cu tehnologie led. Măsurile de refacere vor aduce o economisire de energie pentru încălzire cu 80 de procente și reducerea emisiilor de CO2 de 60%, consumul Total de energie se va reduce în acest fel cu 60 de procente. În cadrul aceluiași proiect aprobat pentru finanțare a fost inclusă și montarea a șapte stații electrice de încărcare auto, valoarea acestora fiind de aproape 862.000 mii lei”, a mai arătat primarul.

sursă foto: Facebook/Bogdan Pivariu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare