Închide

Strategul de la Cluj: „posibil, să fi fost sondajul….”.

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 15, 2016 1 583

Se vehiculează că sociologul Vasile Dâncu – actualmente vicepremier în Guvernul Cioloș – n-ar fi deloc străin de decizia privind înlocuirea deputatului Aurelia Cristea din cursa pentru Primăria Cluj Napoca, însă, el afirmă că acest lucru e complet fals: „Chiar nu am participat în nici un fel și nu am nici o legătură cu PSD-ul. Nu am înțeles exact de ce a fost ales un alt candidat pentru Primăria Cluj Napoca. Am auzit și eu că într-un sondaj Aurelia ieșea mai prost, posibil acesta să fie motivul, dar vă spun sincer că nu am fost implicat în nici un fel, nu am nici o legătură cu alegerile”.  Toate deciziile în PSD Cluj le ia Remus Lăpușan împreună cu oamenii săi din conducere, a adăugat Dâncu. Sondajul care a stat la baza eliminării candidaturii Aureliei Cristea a fost opera Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), pe care până să ajungă vicepremier îl patrona chiar Vasile Dâncu.

Nu știe cine e demisionarul

Vasile Dâncu neagă că ar avea vreo influență în PSD Cluj, deși, membrii de partid îi invocă numele cu smerenie, la fel cum îl invocă și pe al omului de afaceri Ioan Rus. Recent, președintele executiv al organizației PSD Cluj Napoca, Ducu Hotima – care era parte din echipa Aureliei Cristea – a demisionat din funcție. Prezent în emisiunea jurnalistului Ciprian Aron, de la Look TV, Hotima a subliniat cu subiect și predicat că Aurelia Cristea a fost scoasă din cursa electorală pentru că aceasta a fost o decizie luată peste capul organizației de partid. Hotima i-a nominalizat pe Rus și Dâncu, afirmând că ei încă iau deciziile în PSD. În replică, Vasile Dâncu a spus că nu știe cine este Ducu Hotima, precizând că nu mai are nici o legătură cu PSD, din 2008: „Chiar nu știu cine este Ducu Hotima. Nu-l cunosc și nu înțeleg de ce vorbește aiurea. Pe mine nu mă interesează alegerile de la Cluj. Nu am timp să mă implic în așa ceva și vă asigur că nu am stat de vorbă cu nimeni despre ceea ce se întâmplă acolo. Sunt convins că nici Ioan Rus nu are nici o treabă cu această poveste. Eu nu mai am treabă cu PSD din 2008. Pur și simplu nu sunt implicat, nu am vorbit cu nimeni și nu înțeleg de ce au decis să aleagă un alt candidat”. 

„Mi-am dat demisia din toate funcțiile, nu sunt membru PSD”

Anul trecut, în toamnă, în cadrul alegerilor interne din PSD Cluj, însuși liderul partidului Liviu Dragnea afirma că PSD și România au nevoie de Vasile Dâncu (pe vremeuri considerat un mare strateg al partidului), și-l invita pe acesta să se alăture echipei sale. Dâncu a stat alături de Dragnea și le-a transmis membrilor PSD un mesaj de încurajare, subliniind că e dispus să-și reia activitatea politică. La câteva luni distanță, după ce Victor Ponta a demisionat din funcția de premier al României, s-a speculat intens în media că Vasile Dâncu îi va lua locul. Mișcările de stradă, însă, au condus la ideea că se impune un guvern „apolitic”, pentru că societatea românească s-a săturat de politicieni. Iar partidele au găsit o soluție de compromis. Au fost de acord să stea deoparte, dar în același timp au avut grijă să-și nominalizeze în Guvern apropiați din alte zone de interes economic-social. S-a format, astfel Guvernul de „tehnocrați” condus de Dacian Cioloș, iar sVasile Dâncu a preluat funcția de vicepremier. Dâncu, ununul dintre apropiații omului de afaceri Ioan Rus, susține astăzi că nu mai are nici o legătură cu PSD-ul: „Mi-am dat demisia din toate funcțiile pe care le dețineam în PSD, din 2008. Nu mai am absolut nicio legătură cu partidul”.  Mai mult, Dâncu spune că nu mai este nici măcar membru de partid. (Foto jos – alegeri interne PSD Cluj, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Vasile Dâncu)

vasiledancu

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare