Închide

Strada pe care a locuit Doina Cornea, în Cluj-Napoca, i-ar putea purta numele. Decizia se ia săptămâna viitoare

Administrație by Actual de Cluj - iun. 28, 2020 0 234

O stradă din Cluj-Napoca ar putea purta denumirea cunoscutei disidente anticomuniste Doina Cornea, dacă săptămâna viitoare consilierii locali din oraș vor fi de acord cu această propunere.
E vorba despre strada Alba Iulia, aceeași pe care a locuit Doina Cornea în timpul regimului comunist. ”În 4 mai s-au împlinit doi ani de la moartea dizidentei anticomuniste Doina Cornea, opozantă a regimului totalitar, care i-a făcut mândri pe clujeni în anii ’80, când a reprezentat cu demnitate și curaj vocea poporului înlănțuit de dictatura comunistă”, se arată în proiectul hotărârii de consiliu local ce urmează să fie votat în ședința de săptămâna viitoare. ”În semn de respect și pentru cinstirea memoriei Doinei Cornea, propun atribuirea denumirii ”str. Doina Cornea” străzii pe care a locuit – str. Alba Iulia”, arată primarul Emil Boc.

Casa în care a locuit Doina Cornea – și o plimbare virtuală pe această stradă, pe care acum locuiesc doar 36 de persoane:

 

Doina Cornea a decedat în 4 mai 2018 în locuința sa de pe strada Alba Iulia, din Cluj-Napoca. A fost înmormântată cu onoruri militare în Cimitirul Central al orașului.
Cu titlu inedit, semnalăm că la Cluj străzile ce poartă numele unor personalități de sex feminin sunt foarte rare. Citește și:

Misoginul oraș Cluj-Napoca

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu