Închide

„Strada Emerson” intră în reparații de luni. Ce sfaturi vă dă Primăria

Administrație by Actual de Cluj - mai 16, 2014 0 527

Restricţii de circulaţie pe strada Căpitan Grigore Ignat pe durata lucrărilor de modernizare, anunță azi Primăria Cluj-Napoca.
Restricțiile intră în vigoare de luni, o dată cu începerea lucrărilor de modernizare pe tronsonul cuprins între Bulevardul Muncii şi podul Colectiviştilor. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare a tramei stradale de acces la zona industrială și vor dura trei luni.

Pe durata lucrărilor se vor crea restricţii de circulaţie, dar se va asigura circulaţia alternativă pe o bandă cu piloţi de dirijare şi se interzice oprirea, staționarea și parcarea, precizează instituția.  „Facem un apel cetăţenilor care locuiesc sau care au drum în zonă ca în cele 3 luni cât vor dura lucrările să dea dovadă de înţelegere şi să se conformeze noilor reglementări de circulaţie”, arată municipalitatea.

strada ignat

Primăria din Cluj-Napoca a fost vehement criticată pentru starea străzii Grigore Ignat, care duce spre platforma industrială Tetarom II, unde lucrează mii de angajați, în special în campusul Emerson.   În prezent, pe strada Căpitan Grigore Ignat, aflată în cartierul Someșeni, circulația se desfășoară în condiții improprii din cauza deteriorării părții carosabile și a lipsei trotuarelor. Strada este pietruită, iar colectarea și evacuarea apelor pluviale se desfășoară în condiții deficitare. Lucrările vor cuprinde partea carosabila, zonă trotuarelor și montarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, cu protejarea spațiului verde. Valorea totală a investiției pentru această stradă este de 2.136.000 de lei fără TVA, iar termenul de realizare a lucrărilor este de cel mult 6 luni.
Lucrările de modernizare a celor două străzi vor fi executate de către asocierea SC Diferit SRL și SC Kiat Group Construct SRL.

Indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii au fost aprobați de Consiliul Local în septembrie 2011. La acel moment valoarea investițiilor pentru reabilitarea străzii ajungeau la 2,13 milioane de lei plus TVA.

 

PH19_06.09.2011

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare