Închide

Strada cu sediul Primăriei intră și ea în șantier

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 23, 2020 0 327

Din 22 mai au început lucrările și pe strada Petru Maior (trotuarul de pe partea numerelor fără soț) unde se va executa modernizarea rețelelor electrice, urmată apoi de refacerea integrală a structurii rutiere, a anunțat Primăria. Artera face parte din șantierul de modernizare a Pieței Lucian Blaga (la pachet cu Emil Isac, Napoca și Republicii-primul tronson) gestionat de Diferit și derulat de municipalitate pe un proiect finanțat din bani europeni.

Deja primarul Emil Boc și-a cerut scuze de la clujeni pentru disconfortul creat riveranilor, pietonilor și șoferilor, având în vedere demararea șantierului pe toate arterele din proiect.

Potrivit Primăriei, în cazul arterei Petru Maior pe care se află și sediul Primăriei lucrările de modernizare a rețelelor au ca termen de finalzare asumat de către operatorii de rețele (Electrica, Compania de Apă și CFO Integrator) data de 5 iunie iar termenul final pentru încheierea modernizării este luna septembrie 2020.

S-au anunțat și restricții pentru cirulația pe artera Petru Maior. „Traficul pietonal se va devia pe celălalt trotuar pe la cele 2 treceri de pietoni existente spre Calea Moților, respectiv Piața Lucian Blaga. Se va restricționa circulația auto pe banda de lângă bordură, pe sensul de circulație dinspre Piața Lucian Blaga spre Calea Moților. Ieșirea de pe strada Petru Maior în Piața Lucian Blaga se va asigura restricționat doar pe două benzi, față de cele 3 existente. Noile restricții de circulație vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere. Rugăm participanții la trafic să respecte reglementările temporare ale circulației și să fie prudenți în zona șantierului”, a trasmis Primăria.

Vezi și: Cât a fost Clujul gol, nu s-a lucrat în centru, în Piața Blaga. Acum Primăria își cere scuze pentru haosul din trafic și le arată oamenilor cum va arăta zona la finalul șantierului

„Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria Cluj-Napoca estimează următoarele termene integrale de finalizare a lucrărilor de modernizare din acest proiect: iunie 2020 pentru strada Republicii, tronson Napoca – Avram Iancu, septembrie 2020 pentru străzile Napoca, Petru Maior și Emil Isac și 30 noiembrie 2020 pentru Piața Lucian Blaga”, sunt termenele pentru finalizarea modernizărilor pe arterele din proiectul european, după cum a anunțat primarul Emil Boc.

Șantierul e gestionat de asocierea Diferit-Starcom, contractul fiind de peste 20,5 milioane lei. Șantierul urmează să se încheie la finalul acestui an, lucrările având ca termen de execuție 6 luni, potrivit unui anunț  făcut de Primărie în 12 mai.

Primăria a atribuit la finalul lui 2019, cu o zi înainte de a expira valabilitatea ofertelor, contractul de proiectare și execuție pentru transformarea respectivei zone pentru peste 20,5 milioane lei către Diferit. Conceptul aparține Planwerk. Proiectul este unul cu finanțare din fonduri europene.

Diferit lucrează și pe șantierul Primăriei de pe Regele Ferdinand, Sextil Pușcariu, Emil Zola și Tipografiei – tronson I, tronson III și scuarul CEC, dar și la cel de amenajare a străzii Molnar Piariu, strada promovată ca prima smart din România, lucrări încă nefinalizate. Ambele sunt finanțate tot pe proiecte cu bani europeni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu