Închide

Șantier la intrarea în Cluj. S-a asfaltat, acum se modernizează rețeaua electrică și se pun cablurile în subteran pe Calea Florești

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 23, 2020 0 509

O arteră de intrare în oraș a fost asfaltată în toamna anului trecut pentru a se configura benzi dedicate pentru transportul în comun, după cum a anunțat Primăria. Asfaltarea s-a făcut de către Regia Autonomă a Domeniului Public deținută de municipalitate. Artera Calea Florești mai primise asfalt în 2015, dar acum avea nevoie de modernizare tocmai pentru a se reoganiza circulația și locurile de parcare, după cum anunțaseră oficialii Primăriei. Acum, pe Calea Florești vor începe lucrări de modernizare a rețelei electrice și de migrare a tuturor rețelelor de cabluri în subteran. Lucrările au ca termen de finalizare luna septembrie.

Din 22 mai au demarat lucrări  de modernizare a rețelelor de iluminat public și fibră optică pe Calea Florești. Lucrările se desfășoară pe trotuarul din partea stângă, între breteaua Bucium și Podul Valea Gârbăului. „Lucrările de săpătură și refacere vor fi realizate de CFO Integrator, firma care gestionează rețeaua subterană pentru cabluri. Amplasarea noilor stâlpi pentru iluminat va fi realizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Toți stâlpii din beton și conductoarele aeriene vor fi desființate. Lungimea rețelei relocate în subteran este de 741,5 m. Vor fi montați 9 stâlpi de iluminat noi, metalici, cu înălțimea de 10 metri.”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Întreaga lucrare are ca termen de finalizare preconizat luna septembrie 2020. Săpăturile și refacerea trotuarelor afectate vor presupune 2 săptămâni, în cadrul lucrării, după cum a mai transmis Primăria.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu