Închide

Gunoiul din oraș începe să fie depozitat în noul centru integrat pentru managementul deșeurilor pregătit de Județ

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 23, 2020 1 280

Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor pregătit de Consiliul Județean după o investiție de aproximativ 70 de milioane de euro, fiind cel mai mare centru de acest tip din România, cu o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cub, este pregătit să primească gunoi. Prima mașină cu deșeuri ar fi ajuns vineri, după cum a anunțat CJ Cluj, iar gunoiul a fost depozitat în prima celulă ecologică a centrului. Aceasta a adus deșeuri de pe platforma temporară administrată de Regia Primăriei, platformă temporară unde a fost depășită capacitatea de stocare autorizată.

Președintele Alin Tișe a anunțat la finalul săptămânii că operatorul rampei temporare de deșeuri a RADP unde se depozitează gunoiul din Cluj-Napoca a notificat Agenția de Mediu în legătură cu atingerea pragului limită de 75% pentru depozitarea deșeurilor. „În contextul deciziilor pe domeniul mediu ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și ținându-se cont de faptul că celula CMID este operațională, a fost asigurat fluxul deșeurilor sortate și ecologizate”, a anunțat CJ, deșeuri care au ajuns în celula ecologică de depozitare a noul Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor. Și alte cantități urmează să fie depozitate după ce, în prealabil, vor fi selectate și ecologizate.

Lucrările la prima celulă de depozitare au fost extrem de costisitoare având în vedere că terenul unde s-a amenajat noul centru (pe un deal, vizavi de vechea rampă a gunoi a orașului Cluj-Napoca, Pata Rât) a presupus dislocări de pâmânt, realizarea de umpluturi, soluții complexe de stabilizare și drenare a apelor subterane, sistem de drenare a levigatului de sub celulă.

Un comentariu

  1. La cat de incet s-au miscat mafiotii astia cu cea mai scumpa groapa ce a fost construita vreodata pe Terra, ar trebui sa se apuce in curand de construit urmatoarea groapa de gunoi, ca cica e facuta doar pt vreo 10-20 de ani. Cam atata le-a luat sa o construiasca, nu? Asta e MAFIA din Cluj, se stie 😉 Iar voi, astia din presa, sunteti sclavii lor, se stie 😉

Scrie un comentariu

Articole similare