Închide

Statuia unei maimuțe de 2 metri înălțime va fi amplasată pe malul Someșului

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 23, 2015 1 721

Statuia unei maimuțe de aproape doi metri înălțime va fi amplasată pe malul Someșului, în Cluj-Napoca; maimuța e mascota unui oraș american înfrățit cu Cluj-Napoca.

Maimuța, care are și un nume – The Sock Monkey – e realizată de obicei din materiale tricotate și e mascota orașului american Rockford; acum, o variantă din fibră de sticlă ar urma să fie amplasată lângă parcul Babeș, în zona în care și alte orașe au oferit contribuții, cum ar fi cabina telefonică englezească. Amplasarea are și o dată stabilită – 23 mai, iar până atunci o rezidentă din Rockford, românca Ramona Cornea (foto), s-a angajat să adune fondurile necesare construcției, 1.000 de dolari. Realizarea ar urma să fie executată de doi studenți clujeni la Arte Plastice, care au plecat în Rockford în 2010, într-un schimb de experiență.

The Sock Monkey, sau maimuța-din-șosete cum ar fi denumirea tradusă, e o jucărie tradițională americană. În 1870 producția acesteia a fost patentată de un imigrant suedez, John Nelson, care a fondat 10 ani mai târziu o companie în Rockford, prin care producea și vindea aceste jucării.

Citește în presa din Rockford știrea despre amplasarea statuii

Un comentariu

Scrie un comentariu