Închide

Spectacol de zile mari pe scena Operei Naționale din Cluj

ActualitateCulturăTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 24, 2015 0 374

Una dintre cele mai însemnate capodopere universale, „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, va fi prezentată, mâine, 25 februarie, pe scena Operei Națioanele din Cluj Napoca. Creația lui Giuseppe Verdi reprezintă una dintre cele mai emoționante și captivante povești de dragoste ale tuturor timpurilor.

Opera ”La Traviata” este realizată după romanul ”Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul. Spectacolul va introduce publicul clujean într-un Paris burghez în care dragostea, suferința și sacrificiul marchează celebra poveste de iubire a captivantei Violettei Valéry și a tânărului Alfredo. Opera în trei acte este cunoscută pentru istoricul său palpitant, lansarea sa fiind puternic influențată de cenzura anilor 1800, care nu i-a permis compozitorului să plaseze în contemporan acțiunea, acesta fiind obligat să o transpună într-o ”păcătoasă” perioada medievală. În pofida dificultăților, însă, spectacolul a avut un succes triumfal.

Distribuția spectacolului clujean este formată din: Lucia Bulucz (Violetta Valéry), Pataki Adorján (Alfredo Germont), Geani Brad, Iulia Merca, Corina Păștean, Tony Bardon, Beniamin Pop, Cristian Hodrea, Horațiu Ruști, Radu Lucaciu și Ion Stancu, alături de balerinii Dorina Lucaciu, Gabriela Sima, Daniela Drăgușin, Mircea Barițchi și Valentin Mihăilă. Acompaniamentul e asigurat de Orchestra Operei clujene, sub bagheta dirijorului Hórvath József.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.