Închide

Statistica: Cluj, județul din țară cu cei mai mulți turiști după București, Brașov și Constanța

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2019 0 491

Clujul e județul din țară cu cei mai mulți turiști exceptând tradiționalele județe turistice, Brașov și Constanța, și binenînțeles capitala București, chiar dacă, e adevărat, acestea trei sunt la mare distanță de București.

Un raport publicat astăzi de Institutul Național de Statistică arată că anul trecut numărul turiștilor care au ajuns în Cluj a fost de 652.7 mii, echivalentul întregii populații a județului, de 601.106 persoane. Cifra e depășită doar de numărul de turiști ajunși în București – peste două milioane, Brașov – 1,36 milioane, și Constanța – 1,31 milioane.

Amintim, un raport al Direcției Județene de Statistică arată că anul trecut, până în noiembrie, data celor mai recente raportări, numărul turiștilor cazați în județ a fost de 612.056 persoane, dintre care 22%, adică aproape 134.000, au fost turiști străini, în creștere cu aproape 5% într-un an. Cei mai mulţi turişti străini provin din Ungaria (20.284), Germania (16.859), Italia (14.153), Marea Britanie (9.043), Franţa (8.270) și Statele Unite ale Americii (7.696). În Cluj capacitatea de cazare, conform Direcției de Statistică, e de aproape 10.000 de locuri. Indicele de utilizare a acestor locuri a fost în primele 11 luni ale anului de 33,9%, mai arată instituția.

Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În fiecare structură de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică se socoteşte o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă. Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidenţa spaţiului de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat, chiar dacă durata de şedere efectivă este inferioară intervalului menţionat.

turism12r18 by on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare