Închide

Spitalul Regional de Urgență, ultimul pas pentru validarea investiției de 500 de milioane de euro

ActualitateAdministrațieSănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 03, 2020 0 535

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţie, împreună cu Ministerul Sănătății, au semnat contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional de Uregnță Cluj – proiect ce se va realiza pe terenul Unității Miliatre din comuna Florești. Premierul Ludovic Orban a anunțat că statul e pregătit să își asume demararea acestui proiect important de investiție. Contractul va fi trimis spre validare la Comisia Europeană, urmând ca după ce se obține aprobarea să fie demarată procedura de licitație pentru angajarea constructorului.

„Aş vrea să felicit Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru faptul că au reuşit accelerarea procedurilor şi s-a ajuns la un deznodământ fericit, şi anume semnarea contractului de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro” – a comentat Orban. Ultimul pas pentru aprobarea investiției constră în procedura de validare din partea Comisiei Europene. Premierul Orban a menționat că, contractul de finanțare pentru Spitalului Regional de la Iași a primit deja aprobarea Comisiei Europene, urmând ca de același răspuns pozitiv să beneficieze și contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, arată că a emis Certificatul de Urbanism care va sta la baza construcției Spitalului Regional, document în baza căruia a fost deja realizat Planul Urbanistic Zonal. Administrația locală Florești s-a ocupat și de obținerea avizelor și acordurilor necesare pentru a se ajunge în această etapă a proiectului.

Acest spital reprezintă un obiectiv strategic pentru județul Cluj și pentru întreaga regiune de Nord-Vest, finanțarea construcției fiind asigurată din fonduri UE și de la bugetul României.  Investiția este estimată la 500.000.000 de euro. Spitalul (120.000 mp construiți) va avea o capacitate de 900 de paturi. Zonă tratament pacienți – 43.315 mp, Zonă tratament ambulatoriu – 11.400 mp, Suprafețe de Diagnostic și Tratament – 19.265 mp, Servicii de suport – 15.055 mp, Suprafețe de instruire – 3.195 mp, Suprafețe tehnice și de circulație – 27.670 mp). Saloanele vor fi de 1-2 paturi, fiind estimat un număr de peste 42.000 de internați/an și 270.000 cazuri de ambulatoriu/an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu