Închide

Spectacol din Cluj la festivalul internațional Enescu

Cultură by Actual de Cluj - iun. 17, 2021 0 131

Un spectacol pus în scenă de Opera Națională din Cluj participă la festivalul internațional Enescu din acest an.

Festivalul, care are loc în acest an între 29 august și 26 septembrie, e susținut de 4.700 de artiști străini și români, pe o durată record de patru săptămâni. Între spectacole, ”Macbeth”, pus în scenă de Opera Națională din Cluj, spectacol a cărei premieră a avut loc la Cluj-Napoca în 2019.

”Macbeth prezintă o poveste despre putere, intrigă politică și magie, în centrul acțiunii aflându-se cuplul protagonist – Macbeth și soția sa, Lady Macbeth. Publicul va putea viziona o operă de o frumusețe înfiorătoare, pentru care Verdi a extras din piesa lui Shakespeare esența de magie, crimă și nebunie, conferindu-i mai multă intensitate, ce se traduce printr-o explorare a tiraniei și o călătorie a dezintegrării sufletului. Fiecare moment al operei oscilează, pe muchie de cuțit, între realitate și halucinație, lume și iad. De la primele sunete prevestitoare ale uverturii, până la corurile macabre ale vrăjitoarelor și criminalilor, dar și ariile cutremurătoare, interpretate de baritonul de talie internațională Șerban Vasile – în rolul lui Macbeth și soprana invitată Nadia Cerchez – Lady Macbeth, muzica lui Verdi ne atrage puternic în inima maleficului”, arată instituția de cultură din Cluj.

Festivalul Internațional George Enescu a fost inițiat în anul 1958 în memoria marelui compozitor și violonist virtuoz român George Enescu. A fost organizat la Ateneul Român și la Sala Palatului din București, dar și în alte orașe din țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare