Închide

Președintele juriului care a decis ca titlul de capitală culturală europeană să ajungă la Timișoara, și nu la Cluj, a ajuns să-și regrete decizia

CulturăTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2021 0 439

Președintele juriului care a decis ca titlul de capitală culturală europeană să ajungă la Timișoara, și nu la Cluj, a ajuns să-și regrete decizia care a influențat decisiv rezultatul. ”Sunt consternat”, spune el.

Steve Green a fost președintele comisiei de selecție care a recomandat ca titlul să ajungă la Timișoara. ”Așa cum arată raportul întâlnirii, comisia a fost divizată între doi candidați pe care să-i recomande. A fost votul meu cel care a stabilit ca titlul să ajungă la Timișoara. Am fost consternat de administrarea slabă la nivel de board și de oraș. Acesta e doar cel mai recent exemplu. Mă face să mă întreb dacă am luat decizia greșită și ar fi trebuit să aleg în schimb celălalt oraș, Cluj-Napoca”.

Cel care a coordonat la acea vreme eforturile Clujului în această competiție e Florin Moroșanu. Acum acesta notează: ”Când o criza mica, când o criza mare, când o criza acuta.. Un șir lung de crize de prin 2017 începând. Acum e faza pe demisii.
Și, pentru prima data un mesaj care conține o unda de regret (cel puțin) din partea președintelui juriului care a decis atunci ca Timișoara merita sa câștige:”

May be an image of 2 people and text

Pentru context, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021, Simona Neumann a trimis, ieri, o scrisoare deschisă în care se plânge de colaborarea cu administraţia timişoreană. Ea spune că a avut o înţelegere cu Dominic Fritz pentru o demisie “amiabilă”, dar primarul nu a respectat-o, atacând-o în public (aici detalii).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu