Închide

A marcat golul serii în Liga Campionilor, dar acum doi ani nu știa încotro s-o apuce. A dat probe de joc la CFR și-a fost trimis acasă, acum e eroul Viitorului

Sport by Catalin Suciu - iul. 27, 2017 0 752

Ianuarie 2015. CFR Cluj trece printr-o perioadă cruntă din punct de veder financiar. Echipa e la limita supravițuirii, pe bancă e Eugen Trică, un alt om de sacrificiu chemat să antreneze în Gruia doar în perioade dificile.

Feroviarii joacă un amical în Mănăștur, pe un teren sintetic, iar în primul 11 își face loc Cristi Ganea, pe-atunci extremă stângă sau atacant. Trică îl vrea cu orice preț și garantează pentru el: „ăsta e fotbalist, ascultați-mă bine, hai să-l păstrăm. Are stâng bun, ajunge mare, e tare de tot”, le-a spus fostul decar conducătorilor.

Peste 10 zile, perioadă în care jucătorul s-a antrenat la CFR, Cristi Panin, care e emisarul deciziilor din birourile „feroviarilor”, vine și îl anunță că e liber să plece.

„Trică m-a dorit foarte mult, el m-a și chemat atunci în probe, îi plăcea de mine și discutasem inclusiv de contract. Conducerea a decis atunci să plec eu și încă câțiva care eram în probe. Cristi Panin mi-a transmis. Venisem liber de contract de la Săgeata Năvodari și m-am bucurat să primesc șansa asta. Mi-ar fi plăcut să joc la Cluj, dar din păcate n-am fost păstrat. Ulterior am ajuns la FC Brașov, apoi m-a luat Gică Hagi la VIitorul”, spune Ganea pentru actualdecluj.ro.

Reprofilat în fundaș stânga, Ganea a ajuns și la echipa națională. E titular incontestabil la Viitorul și e fotbalistul momentului în România după două super-goluri marcate în debutul sezonului.

Unul în campionat cu Gaz Metan Mediaș, iar al doilea cu APOEL Nicosia, în preliminariiele Ligii Campionilor. Ambele reușite ar putea fi difuzate, fără probleme, pe CNN.


Folha-seca, exterior perfect, vinclu, nici o șansă pentru nici un portar, fie el și olandezul Watterman, titularul din poarta lui APOEL.

„Nu am un mare secret la loviturile mele,e  vorba doar de exercițiu. Rămân după antrenamente și exersez foarte mult loviturile libere. Chiar după venirea mea la Viitorul, Hagi m-a luat de o parte și mi-a spus că e timpul să schimb ceva. Ia încearcă, mi se pare că ai picior bun, mi-a spus. Stăteam cu el și exersam, făceam uneori întrecere. Iar cu timpul și cu mult exercițiu, prinzi această tehnică de lovire. Totul e antrenament”, mai spune Ganea.

„Eu n-am dat toată cariera mea un gol așa cum l-a dat Ganea cu APOEL”, l-a elogiat Hagi, imediat după succesul care-i oferă speranțe Viitorului într-un retur cel puțin la fel de reușit.

„El a dat altele, mult mai frumoase, nici n-are sens să vorbim. Bine, el ne motivează în felul acesta, ăsta e Gică Hagi, așa știe el să ne motiveze. Are încredere în mine, sper să nu-l dezamăgesc. Lui Hagi îi plac stângacii. Sunt stângaci și am și 39 la picior, exact ca el. Sper să mai dau goluri ca și acestea. Vreau să mă impun și la echipa națională, să demonstrez că merit să fiu acolo. Ăsta e un vis de-al meu. E o mândrie fanstică să ajungi la Naționala României”, adaugă fundașul de la Viitorul.

foto: prosport.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.