Închide

Soprană școlită la Cluj, performează la Viena și New York, deschide Ziua României la Expo Milano

Cultură by Actual de Cluj - iul. 26, 2015 0 441

Concert de anvergură la pavilionul României de la Expo Milano, expoziție ce se deschide peste trei zile și care marchează și Ziua României.

Pavilionul României se deschide miercuri cu Ziua României: conform tradiției, fiecare țară participantă la expoziția universală Expo Milano își alege o zi națională. România va sărbători pe 29 iulie, dată care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Național al României.

Delegația României la eveniment va fi condusă de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Programul special al Zilei României la Expo Milano va începe la ora 10.30 cu ceremonia oficială de arborare a steagurilor și de intonare a imnurilor naționale și se va încheia la ora 20.30. După momentul oficial, vizitatorii Expoziției vor avea ocazia să asiste la un moment artistic de dansuri populare și să admire costumele tradiționale românești, într-un spectacol de culoare și sunet susținut de ansamblul folcloric’ Cindrelul-Junii Sibiului’ care va cuprinde toată aria din sit-ul expozițional.

Tot miercuri are loc și un forum la care participă oameni de afaceri români și italieni, dar și un concert extraordinar susținut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal și cu participarea sopranei clujene Anita Hartig.

Soprana Anita Hartig este absolventă a Academiei de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj Napoca; a debutat în 2006 în operă La Boheme (Boema), pe scena Operei Naționale din Cluj. În perioada 2009-2014 a făcut parte din ansamblul Operei de Stat din Viena unde a interpretat o serie de roluri memorabile: Zerlina/ Don Giovanni, Musetta și Mini din opera La Boheme (Boema), Despina/Cosi fan tutte, Suzana din Nunta lui Figaro. În 2010, a debutat pe scena Teatrului La Monnaie din Bruxelles.

În prezent interpretează Micaela din Opera Carmen pe scena Operei de Stat din Viena și la Opera Metropolitană din New York – și Liu din Turandot pe scena Operei din Viena.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu